NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

ŽIVJETI RIJEČ

Potpuna radost

Potpuna radost 3… želim se s vama zaustaviti nad jednom pjesmom u kojoj zaista zatitra čovjek koji se opajao nježnim zorama jasnih jutara i bljeskovima ognja toplih zalaza, koji je promatrao zvjezdane noći rasvijetljene mjesecom i olujna nebesa; čovjek koji je osjetio kako mu je kosti propuhao vjetar, čovjek koji je proživio sva razdoblja kišna i bez sunca, vedra i oblačna; koji je čuo kako žubori prijateljska voda po šumama i gasio oznojen, žedan i umoran svoju žeđ što je izbijala iz izvora; koji se grijao toplinom dobrohotnog ognja koji mu je svojim svjetlom rasvjetljivao noć; koji se divio širokim livadama i obroncima brežuljaka i jeo plodove zemlje koja ga je hranila … Njegova radost bila je potpuna! … Pitam se: „U čemu je tajna? Zašto moja, zašto je naša radost često manjkava? Je li nas možda strah? Strah otvoriti se… drugomu i drugačijem, Vječnomu?“

Opširnije:Potpuna radost

„Veliča“ – životni program

Veliča 2Fascinira me Blažena Djevica Marija i njezin život temeljen na ispjevanom „Veliča“. Jednom sam naime pročitala da je to najstrastvenija, najdivljija; da, moglo bi se reći, najrevolucionarnija pjesma koje je ikada bila ispjevana. „Veliča“ je izgovoren u određenom kontekstu. Nakon anđelova odlaska, Marija se, mlada i neudana, našla sama pred izrečenim pristankom. O mogućoj, dapače sigurnoj osudi okoline ta djevojka ne razmišlja. Ona osjeća da Bog u njoj djeluje i želi to podijeliti s nekim. Tu milost najbolje razumiju oni koji su i sami njezini sudionici. Elizabeta, žena u poodmakloj dobi, već je u šestom mjesecu trudnoće. Bog može nemoguće učiniti mogućim. Ova spoznaja povezuje te dvije žene, žene ispunjene do kraja. U njihovom susretu reagira ono najdublje. Elizabeta po tome prepoznaje Mariju kao blagoslovljenu i punu povjerenja.

Opširnije:„Veliča“ – životni program

Riječ o Riječi

Riječ o Riječi 1Mislim, izgovaram, pišem, čitam, promišljam – svaka ova naša čak svakodnevna aktivnost oblikovana je riječju. Što je riječ? Vele da je to intuitivno određen pojam kojim se u svakodnevnom jeziku označavaju osnovne jezične jedinice za koje su se u jezikoslovlju pokušavale predložiti vrlo različite i proturječne definicije.

Opširnije:Riječ o Riječi

KALENDAR DOGAĐAJA

Studeni 2019
N P U S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17