Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

PROGRAM AKTIVNOSTI FRANJEVAČKE MLADEŽI (FRAMA) „BOSNE SREBRENE“ U 2013. GODINI

DJELATNOST FRAME

Franjevačka mladež (FRAMA) je međunarodno bratstvo mladih, uključeni u Međunarodno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda, koji žele živjeti i djelovati po primjeri svetoga Franje iz Asiza, sudjelovati u izgrađivanju boljega svijeta, donositi svim ljudima radost i nadu u ostvarenju mira i pomirenja čovjeka sa samim sobom, s drugim ljudima, s prirodom i s Bogom. Franjevačka mladež franjevačke provincije „Bosne Srebrene“ dio je svjetskog pokreta franjevačke mladeži koja je prepoznala svoju specifičnu franjevačku karizmu u Bosni i Hercegovi u okviru koje će raditi na: očuvanju obiteljskih vrednota zasnovanih na principima poštivanja ljudskoga života, promicanju pravednosti osobito na području javnoga života, ostvarivanju dijaloga među različitim narodima i religijama, zalaganju za čuvanje principa općega dobra, čuvanju okoliša u realizaciji ekoloških projekata.

CILJEVI FRAME I OFS

1.    Pomoći mladim osobama u njegovanju ljudskih, evanđeoskih i franjevačkih  vrijednosti kroz uključivanje u potpunosti u bratstvo mladih kao sastavni dio Franjevačkog svjetovnog reda
2.    Ostvariti franjevačke vrijednosti: bratstvo, malenost, nenasilje, mir.
3.    Upoznavanje franjevačke mladeži s vrijednostima i porukama Franje iz Asiza.
4.    Živjeti i promovirati moralne vrijednosti ljudskoga života od začeća do smrti.
5.    Organizirati molitvene susrete franjevačke mladeži i OFS-a.
6.    Razvijati u mladima duhovne, kulturne, sportske i druge društvene pozitivne vrijednosti.
7.    Organizirati socijalne programe za mlade u kojima će se posebno skrbiti za izbjeglice i povratnike na prostoru Bosne i Hercegovine.
8.    Usmjeravati mlade na zaštitu okoliša i cijeloga stvorenoga svijeta kroz ekološke programe, po uzoru na Franju iz Asiza, zaštitnika ekologije.

METODA OSTVARENJA POSTAVLJENIH CILJEVA

1.    Poticati i koordinirati rad mladih preko 30 bratstava FRAME i 30 bratstava OFS-a u župama na prostoru djelovanja franjevaca Franjevačke provincije „Bosne Srebrene“. Organizirati seminare i radionice o nenasilju i pomirenju među ljudima, narodima i religijama.
2.    Objavljivati životopise sv. Franje iz Asiza  i franjevačka pravila i dokumente.
3.    Organizirati seminare i radionice o čuvanju ljudskoga života od začeća do smrti.
4.    Organizirati seminare i radionice o prevenciji mladih od konzumiranja alkohola, cigareta, droge i drugih štetnih sredstava za život i okolinu.
5.    Organizirati molitvene susrete mjesnih i područnih bratstava  FRAME, ali i zajedno s ljudima drugih religija po uzoru na sv. Franju i „Duh Asiza“.
6.    Organizirati predavanja, seminare, izložbe, promocije knjiga, glazbene festivale, dramske programe i druge  priredbe, duhovne i kulturne manifestacije.
7.    Organizirati sportske susrete i druženja mladih na razini mjesnih i područnih bratstava FRAME.

Molimo Vas za razumijevanje naših projekata s mladima koji su budućnost ove zemlje i koji su dio velike franjevačke obitelji kroz OFS. Stoga nam je potrebna pomoć s kojom planiramo ispuniti zacrtane plan s različitim projektima.

Bosna i Hercegovina, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4201408870003 •
Transakcijski račun: UniCredit Bank 3386902222623098
Devize: UniCredit Bank 20009866101 • IBAN BA39 3386 9048 2262 4484

Uz naš franjevački pozdrav i zahvalu za podršku: MIR I DOBRO!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo