NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u siječnju ove godine u Visokom, donesena je smjernica koja glasi: “Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od…

Pečati Ljubavi

U rađanju i umiranju za ovozemaljski život prati nas Božji blagoslov znaka sv. Križa koji nam u ime Gospodnje darivajući s ljubavlju čine naši najbliži i službenici sv. Crkve –…

Izbor novog vijeća u Frami Livno

U nedjelju, 30. kolovoza, poslije večernje mise imali smo izbore u našoj Frami.

Primanja i obećanja Frame Livno

Frama Livno je 29. kolovoza pod večernjom misom u 18h održala obred Primanja i Obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Majka Božje ljubavi

Dragi Bože i dobri Oče nebeski! Hvala Ti što s Marijom idemo k Isusu koji nas vodi u Očev Dom. Marijo, Kristova Majko! Hvala Ti što si Majka Ljubavi i…

VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan je VIII. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene kroz Bosnu. Iako zbog situacije oko COVID-19 nismo uspjeli posjetiti Asiz, prošli…
NOVOSTI
01. Rujan 2020.

Frama Angelus 2020.

Dragi framaši i duhovni asistenti!Na Područnoj skupštini Frame Bosne Srebrene održanoj u siječnju…
05. Kolovoz 2020.

VIII. Franjevački hod Frame Bosne…

Protekli tjedan, od srijede, 29. srpnja do nedjelje, 2. kolovoza održan je VIII.…
30. Svibanj 2020.

POZIV NA VIII. FRANJEVAČKI HOD…

Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti,   radosno vas pozivamo na…
05. Svibanj 2020.

Novi broj franjevačkog online časopisa…

Međunarodno vijeće OFS-a - CIOFS dva puta godišnje izdaje online časopis s prigodnim…
11. Travanj 2020.

Uskrsna čestitka Frame i OFS-a…

„Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne…
30. Ožujak 2020.

PORUKA PODRUČNOG VIJEĆA FRAME BOSNE…

Dragi framaši i duhovni asistenti! U nekoliko proteklih tjedana život nam se poprilično…

Sve nas i mene ispunjava osobna, zajednička, obiteljska molitva zahvalnosti, razgovor s Bogom, misli i osjećaji bliskosti i blizine zemlje u zagrljaju Neba, cjelovi u naručju Mame i Tate, Roditelji i djeca na putu spasenja, naši koraci u Vašim koracima, srca i duše ispunjava Ljubav! Mila Majčice, ljiljane bijeli! Ti najbolje znaš kako je osjećati Božje dodire. Gospodin me potiče darivajući nadahnuće da Ti, Ružo otajstvena, kličem: Zdravo Marijo! Ja, grešan čovjek pozdravljam Te kao anđeo, vidim Ti Lice i ispružene Ruke koje govore: zdravo, dobri i dragi čovječe! Moje ime i želje na Tvojim usnama, Isus se smiješi hrabreći me, Tvoj pogled na Tvojoj djeci, osjećam mir!
Slušam Učitelja, obavija me milina, jer Ti si, Djevice milostiva, milosti puna! U Tebi su darovi i plodovi Duha Svetoga, Tvoj je život svjedočanstvo za Ljubav! Moj život u padovima i usponima u traženju i nalaženju Istine koja dariva Slobodu; upućuješ me na Svog Sina, Majko dobrog savjeta. Rosa Božje milosti se razlijeva na nas, šapat Lahora!
Majko Spasiteljeva i Djevice časna! Oduvijek i zauvijek je Gospodin s Tobom. U Tebi je Riječ Tijelom postala i prebivala među nama. Daj nam u svakom čovjeku gledati i vidjeti brata i Gospodina Isusa, Očevo i Tvoje ljubljeno dijete. Uči me i potiči da i ja molim i želim kao Gospodin i Ti, sveta Bogorodice, da smo uvijek sjedinjeni u Ljubavi.
Majko ljubezna i Utočište grešnika! Pozivaš nas i potičeš na svetost života. Primjer si i uzor kako biti velik u malenosti služenja. Gospodnja službenice! Blagoslovljena si među ženama i među svim Gospodnjim stvorenjima, služe Ti braća anđeli i ljudi i mirišu sestre ruže, svojim sebedarjem vraćaš dostojanstvo ljudskom rodu, svakoj ženi blagoslov i smisao postojanja, istinsku ljepotu poziva i poslanja: biti žena, biti čovjek!
Zvijezdo jutarnja i Majko Stvoriteljeva! Gospodin Te blagoslivlja i blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus! Njegovo si svetohranište, po Isusu i Tebi svako dobro, sa svojim si Sinom Suotkupiteljica svijeta i Vrata nebeska, Zaštitnica i Kraljica obitelji! Čuvaj i štiti svaki život od začeća do prirodne smrti i da svaki čovjek i sve stvoreno blagoslivlja plod utrobe Tvoje Isusa, Božjeg Sina, i plod utrobe svoje koji je Božji blagoslov, dar…
Zajedno s Isusom, bratom Franjom i braćom kličem: Sveta Marijo! Sveta si u duši i tijelu, Tvoj život veliča i slavi Gospodina, hrabri nas na putu svetosti, klonule misli i korake upravljaj stazama vječnog Svjetla koje nam svojom Toplinom vraća čisto srce.
Moje srce u Tvom Srcu, Majko moja i Majko Božja, djeliteljice Božje milosti i ljubavi koja spašava svijet. Hvala Bogu i Tebi, Majko Kristova, što imam dvije mame: Tebe, nebesku i zemaljsku majku koja me s Tobom, Kraljice sv. Krunice, prati na putu u Vječnost.
Sveta Djevo djevica! Ti najbolje znaš naše greške i grijehe i da su nam trnjem posuti zemaljski putovi. Zbog nas je Isus mučen, raspet, umro, pokopan i uskrsnuo, i Tebi mač boli probo dušu i vječna Svjetlost Uskrsa obasjala srce. Zaručnice Duha Svetoga i Utočište grešnika, moli za nas grešnike da nam Gospodin Bog oprosti slabosti i grijehe i da jedni drugima opraštamo u ljubavi.
U zagrljajima brata života i sestrice smrti hodočasnici smo suznom dolinom u nebesku Domovinu. U radostima Božića, patnjama Velikog petka i slavi Uskrsa blagoslov je darivanja blagoslova Križa. Život u vjeri, ljubavi i nadi donosi iskušenja i pobjede, otvara vidike čovječnosti. U vedrim i tmurnim danima, u tjelesnim i duhovnim rađanjima i umiranjima za dobro i zlo, Pomoćnice kršćana i Utjeho žalosnih, moli za nas sada i na času smrti naše! Majko milosrđa! Želimo živjeti i umrijeti u Božjoj i Tvojoj volji i ljubavi da se rodimo za vječni život u Nebu. 

Predobra i predraga Majko, blagoslivljaš nas obiljem Očeve i Gospodnje milosti i milosrđa. Tvoja smo ljubljena i često neposlušna djeca, oprosti nam neposluh, sebeljublje… U blagoslovljenoj običnosti svakidašnjice, u hodočašćima srca i hodočasteći srcem, u posavskoj katedrali i katedralama duše, molim Te, Ružo na Raščici i Velika Gospo, Kraljice anđela i Zdravlje bolesnih, živjeti s ljubavlju odgovorno u poniznosti i poslušnosti i ljubiti Gospodina Boga svoga iznad svih, svim srcem svojim, svim umom svojim i svom dušom svojom, i bližnjega svoga kao samoga sebe, jer put prema Bogu nikada ne ide mimo čovjeka.
Sveta Majko Marijo! Hvala Ti što si uvijek s nama!
Majko Božje ljubavi! Hvala Ti što moliš s nama i za nas! Amen!

Ljerka Mikić, OFS

KALENDAR DOGAĐAJA

Rujan 2020
N P U S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17