Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

uskrs 1024x683

Gospodine! Hvala Ti što si uskrsnuo, hvala Ti na Uskrsnuću!

            Dragi Bože, dobri Oče nebeski! Hvala Ti na vječnoj Gozbi Ljubavi!

            Zahvaljujem i molim za mir, za radost, za poniznost i ustrajnost, za vječnu Sreću!

            S braćom ljudima i svim Gospodnjim stvorenjima kličem: Bože, volim Te i ljubim!

            Ljubavi! Hvala Ti na djelotvornoj vjeri, nadi i ljubavi!

Hvala Ti na bratu Životu – na Vječnosti.

            Nekad se vječnost i duže čini patnja, bol, stradanje, muka, jer je teško i boli, pritišće da oduzima dah, malaksalost misli i koraka, a svi bližnji koje volimo i koji nas vole blizu i daleko, bliski i daleki. Jedina sigurnost, zaštita, utjeha, razumijevanje i prihvaćanje jesu Presveto Trojstvo, Majka Marija i Svi sveti; u Njihovom naručju, duši i srcu je naš mir i dom. Sada svi zajedno blagoslivljajući Gospodina slavimo Uskrs i zahvalno molimo: Gospodine, ostani s nama i daj nam ostati s Tobom, uvijek i svuda. Uči nas vjernosti kao što si Ti vjeran.

            Slušam Glas. Čujem Riječ. Vidim Čovjeka. Gledam braću ljude, majku prirodu, svemir i sebe. Osjećam radost i tugu, Pjesmu i Tišinu. Isus i Marija razgovaraju sa mnom i s Tobom, sestro i brate. Proslavljeni Gospodin s ožiljcima sv. Rana i Majka Marija s osmijehom sreće se žure: žele sa svakim i sa svima umnožiti Radost – pobjedu Dobra i Ljubavi; i ostaju: Njihova je Svjetlost i Ljubav vječna. Potiču i hrabre mene i Tebe, prijatelju, da svi zajedno dijeleći umnažamo darove blagoslova Uskrsnuća Gospodinova. Majka i sestra zemlja i brat Nebo blagoslivljajući slave Gospodina radujući se novom Životu. Iz otvorenog groba raste, niče i obnavlja se Proljeće: zahvaljujući Božjoj milosti brat križ i sestrica smrt radosno blagoslivljaju brata – Život vječni kojega nam s ljubavlju i iz ljubavi dariva Gospodin Bog. Ljubav je milosrđe i tajna, sebedarje, žrtva i radost: Bog je Ljubav! Živimo li u Ljubavi? Dopuštamo li Ljubavi živjeti u nama i među nama, po nama?

            U poniznim, skromnim… osobama blista radost, osvaja toplina. U sebičnim, oholim, zavidnim… osobama hladnoća, studen… Jednima od zahvalnosti i sreće, drugima od nezadovoljstva suze u očima i srcu, na dlanovima umornih, raširenih ili stisnutih ruku koje zajedno s pjesmom zvona, anđela i ptica mole za mir u čovjeku, obitelji i svijetu. Braća čovjek i svijet, na žalost, često ne prihvaćaju brata mira: draži im je i bliži „brat“ rat. Zahvaljujući braći ljudima mnogoj je ljubljenoj Očevoj djeci Zora Gospodinova Uskrsnuća Muka Velikog petka, a Jutro Pobjede blagoslovni Zagrljaj večeri: usrdna molitva duše Bogu koji nas ljubi, pomaže i rado oprašta. Bože! Oprosti nam što zbog nas braće ljudi brat čovjek ne može slaviti Uskrsnuće Tvoga Sina i našega Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista. Isuse! Oprosti nam na nemarnosti, zlobi, zloći! Sv. Franjo, ranama Isusovim urešeni prijatelju Božji, moli za nas!

            Uskrs je činiti dobro i širiti mir, biti brat i prijatelj kada je lijepo i teško, kada osuđuju i slave, padamo i ustajemo, griješimo, opraštamo i molimo za oprost; darovano vrijeme koje se ne vraća, ali se pamti jer nas susreti obogaćuju. Uskrs je osoba kojoj se nadamo i radujemo, s kojom dijelimo tugu i umnažamo sreću, zbog koje pečemo kolač, za koju molimo sv. Krunicu, sretni zahvaljujemo Bogu i njoj što postoji, što je naša i mi njeni: zajedno u Božjem zagrljaju. Uskrs i uskrsnuće je biti čovjek: kada u nama, oko nas i zbog nas, u danima sjetve i žetve, mirovanja i rađanja, Božja i naša ljubav širi krugove dobrote, obnavlja i jača vjeru i nadu u Život koji počinje i živi se ovdje i sada za vječnost u Vječnosti. Kao Asiški siromah, slijedimo Gospodina Putem Istine i Života.      

            Moj Otkupitelju Isuse Kriste!

Želim Tebi i svima nama blagoslovljeno Tvoje Uskrsnuće!

Moj Spasitelju, Brate i Prijatelju Isuse!

Tebi, Mariji, Josipu, Franji i Klari, sestrama i braći, svim stvorenjima i sebi, želim sretan Uskrs!

            Moj ljubljeni Gospodine!

Nadam se, molim, želim, čeznem i vjerujem u Uskrsnuće s Tobom, sestrama i braćom –  ljubljenom Božjom djecom dobrog Oca nebeskog!

            Zajedno sa svima ponizno u zahvalnosti blagoslivljajući kličem:

Gospodin je Uskrsnuo!

Gospodin je živ!

Aleluja! Aleluja!

Ljerka Mikić, OFS    

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo