NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Održan jubilarni X. sportski susret Frame u Kreševu


SSFKreševo – U subotu, 20. rujna 2014. godine u župi Kreševo održan je X. jubilarni Sportski susret Frame Bosne Srebrene koji je okupio blizu 900 mladih framaša iz tridesetak župa.

Ove godine s nama su, na uzajamnu radost, prvi put bili i predstavnici Frame Hercegovina, što vodi međusobnom upoznavanju i zbližavanju dva područna bratstva Frame. Susret je održan pod geslom “Sportom protiv ovisnosti”.
Na samom početku sve okupljene je pozdravio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene i Marija Trogrlić, područna predsjednica izrazivši radost zbog rekordnog broja okupljenih framaša i pozivajući ih da grade zajedništvo. Framaški susret je započeo slavljenjem svete mise koju je predvodio fra Damir Pavić, župnik iz Brestovskog uz pjevanje framaškog benda Filia iz Kreševa. Na koncu se okupljenima obratio Ivan Valent, djelatnik Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, te iskreno posvjedočio o svom životnom putu koji ga je zamalo odveo u propast, dok svoj pogled nije usmjerio u Gospodina. On je još od djetinjstva iskusio sve opasnosti „ulice“ i život u ropstvu droge. Međutim, Isus ga je oslobodio za novi život u vjeri i ljubavi.
Poslije svete mise uslijedio je mimohod kroz grad do sportske dvorane gdje je načelnik općine Kreševo, Radoje Vidović, pozdravio sve prisutne i proglasio otvorenim X. Sportski susret Frame. Okupljeni su se minutom šutnje i molitvom prisjetili nedavno preminulog fra Ivice Baketarića, duhovnog asistenta Frame Livno.
ččččččKiša jest malo usporila sam tijek natjecanja koje se zbog toga nije odvijalo na više terena, ali, Bogu hvala, nije ugrozila framašku radost te je sve proteklo u najboljem redu i druženju. U natjecateljskom dijelu programa, framaši su nastupili u dvije discipline: dečki u nogometu i cure u odbojci. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Visoko. Drugo mjesto osvojila je ekipa Frame Hercegovina, a treće Frama Kreševo. U odbojci prvo mjesto osvojila je Frama Jajce, drugo Frama Rama-Šćit, a treće Frama Kreševo. Najboljim nogometašem proglašen je Ivan Jozić iz Frame Visoko, a najboljim vratarom Teo Tomić iz Frame Hercegovina. Najbolja odbojkašica susreta je Magdalena Bogić iz Frame Jajce. Frama Livno dobila je nagradu za najbolje navijanje. Najboljom naavijačicom proglašena je Viktorija Musa iz Frama Lepenica, a najboljim navijačem Ante Vukoja iz Franjevačkog sjemeništa.

Marija Trogrlić

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17