Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

bus.sport4Busovača - U subotu 22. rujna 2012. godine, u župi Svetoga Ante Padovanskog u Busovači, održan je VIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene pod krilaticom „Molitva - igra - zajedništvo". Na susretu je bilo prisutno oko 700 framaša iz 25 mjesnih bratstava.

Susret je počeo u 9 sati slavljenjem svete mise koju je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a provincije Bosne Srebrene, a misno pjevanje i sviranje animirao je band Frame Busovača. Fra Danijel je u propovijedi pozvao framaše da ispred natjecateljskog duha unesu notu zajedništva te istaknuo: „Svi navijamo za sve jer smo framaši!“ Nakon sv. mise, uslijedio je defile kroz grad te dolazak u sportsku dvoranu gdje je igre otvorenima proglasio busovački načelnik općine. Neposredno pred otvorenje igara, mladima su se obratili i postulanti iz Visokog svjedočeći o svom otkrivanju duhovnog poziva kroz aktivnosti u zajednici Franjevačke mladeži. Postulatura je smještena u Franjevačkoj klasičnoj gimanziji gdje se mogu prijaviti kandidati za franjevce.

U natjecateljskom dijelu programa, framaši su nastupili u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Po završetku natjecateljskog dijela, održane su dvije revijalne nogometne utakmice, sv. Franjo-sv. Anto i sv. Klara- sv. Rita. Sastav prvog para činio je po jedan framaš, a drugog po jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Zatim je uslijedilo proglašenje pobjednika natjecateljskog programa. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Lepenica, drugo mjesto je zauzela Frama Krešvo a treće su osvojili Bučići. U odbojci prvo mjesto na tronu su zauzele framašice iz Jajca, drugo Frama Podmilačje a treće Frama Rama. Najboljim nogometašem proglašen je Goran Marković iz Frame Lepenica a najbolji vratar je Vedran Marić iz Frame Kreševo. Najbolja odbojkašica je Kristina Bagarić iz Frame Podmilačje. Također su uručene nagrade i najboljim navijačima Frame Kreševo te Mariji Puljić i Renatu Dujmoviću. No, najveća nagrada, za čiju veličinu su sami zaslužni, otišla je ipak u ruke svih framaša, a to je predivan dan ispunjen molitvom, igrom i zajedništvom.

Sportski, ali i drugi susreti u organizaciji Područnog vijeća učinili su Framu Bosne Srebrene zaista velikom obitelji u kojoj se mladi međusobno poznaju te povezani Duhom Svetim, kao braća i sestre, nastoje živjeti Evanđelje idući stopama sv. Franje iz Asiza čije središte života je bio Krist.

Organizacijski odbor Sportskog susreta Frame

 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo