NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Održan VIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

bus.sport4Busovača - U subotu 22. rujna 2012. godine, u župi Svetoga Ante Padovanskog u Busovači, održan je VIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene pod krilaticom „Molitva - igra - zajedništvo". Na susretu je bilo prisutno oko 700 framaša iz 25 mjesnih bratstava.

Susret je počeo u 9 sati slavljenjem svete mise koju je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a provincije Bosne Srebrene, a misno pjevanje i sviranje animirao je band Frame Busovača. Fra Danijel je u propovijedi pozvao framaše da ispred natjecateljskog duha unesu notu zajedništva te istaknuo: „Svi navijamo za sve jer smo framaši!“ Nakon sv. mise, uslijedio je defile kroz grad te dolazak u sportsku dvoranu gdje je igre otvorenima proglasio busovački načelnik općine. Neposredno pred otvorenje igara, mladima su se obratili i postulanti iz Visokog svjedočeći o svom otkrivanju duhovnog poziva kroz aktivnosti u zajednici Franjevačke mladeži. Postulatura je smještena u Franjevačkoj klasičnoj gimanziji gdje se mogu prijaviti kandidati za franjevce.

U natjecateljskom dijelu programa, framaši su nastupili u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Po završetku natjecateljskog dijela, održane su dvije revijalne nogometne utakmice, sv. Franjo-sv. Anto i sv. Klara- sv. Rita. Sastav prvog para činio je po jedan framaš, a drugog po jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Zatim je uslijedilo proglašenje pobjednika natjecateljskog programa. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Lepenica, drugo mjesto je zauzela Frama Krešvo a treće su osvojili Bučići. U odbojci prvo mjesto na tronu su zauzele framašice iz Jajca, drugo Frama Podmilačje a treće Frama Rama. Najboljim nogometašem proglašen je Goran Marković iz Frame Lepenica a najbolji vratar je Vedran Marić iz Frame Kreševo. Najbolja odbojkašica je Kristina Bagarić iz Frame Podmilačje. Također su uručene nagrade i najboljim navijačima Frame Kreševo te Mariji Puljić i Renatu Dujmoviću. No, najveća nagrada, za čiju veličinu su sami zaslužni, otišla je ipak u ruke svih framaša, a to je predivan dan ispunjen molitvom, igrom i zajedništvom.

Sportski, ali i drugi susreti u organizaciji Područnog vijeća učinili su Framu Bosne Srebrene zaista velikom obitelji u kojoj se mladi međusobno poznaju te povezani Duhom Svetim, kao braća i sestre, nastoje živjeti Evanđelje idući stopama sv. Franje iz Asiza čije središte života je bio Krist.

Organizacijski odbor Sportskog susreta Frame

 

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17