Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Sportski susret je projekt Frame Bosne Srebrene čiji je cilj potaknuti mlade da zabavu i rekreaciju ostvaruju kroz zdrav način života koji nudi sport. Osim promicanja svijesti o važnosti zdravog života, projekt je značajan i za međusobno upoznavanje te izgradnju zajedništva među mladima. Budući da je cijeli susret prožet i duhovnom dimenzijom, mladima se pruža cjelokupna okrjepa: MOLITVA-IGRA-ZAJEDNIŠTVO, što je bio i moto prošlogodišnjeg susreta.

Vijeće Frame već 8 godina u rujnu organizira ovaj susret u jednoj od župa provincije Bosne Srebrene. Program počinje slavljem sv. mise, a zatim ekipe pojednih mjesnih bratstava nastupaju u 2 discipline: dečki u nogometu, djevojke u odbojci. Iako je susret natjecateljskog karaktera, naglasak je na širenju svjetla Evanđelja prilikom igranja i navijanja. Pogrdne riječi i navijanje prožeto ponižavanjem protivničke ekipe rezultiraju diskvalifikacijom. Novost prošlogodišnjeg susreta su i 2 revijalne utakmice: sv. Anto- sv. Franjo i sv. Rita - sv. Klara. Sastav prvog para činio je po jedan framaš, a drugog po jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Po završetku natjecateljskog dijela, slijedi uručivanje nagrada pobjedničkim ekipama, ali i najboljim navijačima. Na zadnjem susretu u Busovači je sudjelovalo oko 700 framaša i ukupno 40 ekipa.

Marija Puljić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo