Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1. JAJCEJajce-U subotu 21. rujna 2013. godine u župi Uznesenja BDM u Jajcu održan je IX. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom Play by Faith – Igraj s vjerom. Na susretu je bilo prisutno preko 800 framaša iz 30 župa. Između ostalih, tu su bili prisutni i posebni gosti: Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i Ilija Perković, predsjednik Udruge navijača Uvijek vjerni.

 

Susret je započeo Sv. Misom u 10:30h, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Danijel Rajić. Fra Danijel je u propovijedi pozvao framaše da u natjecateljskom duhu grade zajedništvo, te da igre na ovom sportskom susretu ne shvaćaju kao igre jednih protiv drugih, nego kao igre jednih za druge. Na kraju Sv. mise framašima i ostalim prisutnima obratio se Dario Šimić, koji je ukratko opisao svoje iskustvo vjere, naglasivši da on bez vjere ne bi bio to što jest. Unatoč sjajnoj nogometnoj karijeri, slavi i bogatstvu život bez Boga bio bi potpuno prazan. Potakao je mlade da žive kršćanske vrednote te da je naš Bog silan Bog koji želi da budemo radosni i ispunjeni u ovom životu.

Poslije Sv. mise uslijedio je mimohod kroz grad od crkve do dvorane. Igre su se održavale na tri mjesta: u Gradskoj sportskoj dvorani, dvorani Srednje tehničke škole i na stadionu Pijavice. U natjecateljskom dijelu programa framaši su nastupali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Nakon završetka natjecateljskog dijela održane su 2 revijalne nogometne utakmice: Sv. Franjo - Sv. Anto i Sv. Klara – Sv. Rita. Sastav obadviju ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Nakon odigranih revijalnih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Rumboci, drugo mjesto zauzela je Frama Rama-Šćit, a treće mjesto Frama Ljubunčić. Najbolju odbojkašku ekipu imala je Frama Jajce, drugo mjesto Frama Gornja Dubica, a treće mjesto Frama Kreševo. Najboljim nogometašem proglašen je Petar Jurić, a najboljim vratarem Šimun Vidakušić iz Frame Rumboci. Najbolja odbojkašica je Ivana Radić (Frama Jajce). Frama Tolisa je dobila nagradu Frame koja je najbolje navijala. Najboljim pojedinačnim navijačem je proglašen Ivan Jurić (Frama Dubrave) a navijačicom Ana Ivić (Frama Suho polje).

3.1Na kraju susreta fra Danijel se zahvalio samostanu, Frami i Općini Jajce, koji su najviše doprinijeli organizaciji susreta, Dariju Šimiću i Iliji Perkoviću na dolasku, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovoga velikog susreta za mlade. Istaknuo je kako se Sportski susret Frame Bosne Srebrene po IX. put pokazao kao projekt, koji je osim promicanja svijesti o važnosti zdravog načina života značajan i za međusobno upoznavanje i izgradnju zajedništva s mladima. 

www.postulaturabs.blogger.ba

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo