NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

ODRŽAN IX. SPORTSKI SUSRET FRAME SA PREKO 800 MLADIH

1. JAJCEJajce-U subotu 21. rujna 2013. godine u župi Uznesenja BDM u Jajcu održan je IX. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom Play by Faith – Igraj s vjerom. Na susretu je bilo prisutno preko 800 framaša iz 30 župa. Između ostalih, tu su bili prisutni i posebni gosti: Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i Ilija Perković, predsjednik Udruge navijača Uvijek vjerni.

 

Susret je započeo Sv. Misom u 10:30h, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Danijel Rajić. Fra Danijel je u propovijedi pozvao framaše da u natjecateljskom duhu grade zajedništvo, te da igre na ovom sportskom susretu ne shvaćaju kao igre jednih protiv drugih, nego kao igre jednih za druge. Na kraju Sv. mise framašima i ostalim prisutnima obratio se Dario Šimić, koji je ukratko opisao svoje iskustvo vjere, naglasivši da on bez vjere ne bi bio to što jest. Unatoč sjajnoj nogometnoj karijeri, slavi i bogatstvu život bez Boga bio bi potpuno prazan. Potakao je mlade da žive kršćanske vrednote te da je naš Bog silan Bog koji želi da budemo radosni i ispunjeni u ovom životu.

Poslije Sv. mise uslijedio je mimohod kroz grad od crkve do dvorane. Igre su se održavale na tri mjesta: u Gradskoj sportskoj dvorani, dvorani Srednje tehničke škole i na stadionu Pijavice. U natjecateljskom dijelu programa framaši su nastupali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Nakon završetka natjecateljskog dijela održane su 2 revijalne nogometne utakmice: Sv. Franjo - Sv. Anto i Sv. Klara – Sv. Rita. Sastav obadviju ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Nakon odigranih revijalnih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Rumboci, drugo mjesto zauzela je Frama Rama-Šćit, a treće mjesto Frama Ljubunčić. Najbolju odbojkašku ekipu imala je Frama Jajce, drugo mjesto Frama Gornja Dubica, a treće mjesto Frama Kreševo. Najboljim nogometašem proglašen je Petar Jurić, a najboljim vratarem Šimun Vidakušić iz Frame Rumboci. Najbolja odbojkašica je Ivana Radić (Frama Jajce). Frama Tolisa je dobila nagradu Frame koja je najbolje navijala. Najboljim pojedinačnim navijačem je proglašen Ivan Jurić (Frama Dubrave) a navijačicom Ana Ivić (Frama Suho polje).

3.1Na kraju susreta fra Danijel se zahvalio samostanu, Frami i Općini Jajce, koji su najviše doprinijeli organizaciji susreta, Dariju Šimiću i Iliji Perkoviću na dolasku, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovoga velikog susreta za mlade. Istaknuo je kako se Sportski susret Frame Bosne Srebrene po IX. put pokazao kao projekt, koji je osim promicanja svijesti o važnosti zdravog načina života značajan i za međusobno upoznavanje i izgradnju zajedništva s mladima. 

www.postulaturabs.blogger.ba

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2020
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17