Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 5360U subotu, 23. rujna 2017. u Visokom je održan XIII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene pod geslom „S Tobom uvijek pobjeđujemo mi!“.

Sportski susret Frame koji ima za cilj promicanje zdravog sportskog duha i franjevačkog zajedništva okupio je ove godine čak 700 framaša iz 26 mjesnih bratstava Frame u provinciji.
Susret je započeo svetom misom u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana koju je predvodio fra Nikica Vujica, definitor i ekonom provincije. Pod svetom misom upriličeno je primanje u postulaturu petorice kandidata provincije Bosne Srebrene koji su spremno izrekli svoje Evo me Bogu, što je bila posebna radost ovog susreta. U koncelebraciji su bili svi duhovni asistenti Frama koje su nastupale na susretu, meštar postulanata, fra Josip Mrnjavac i prefekt sjemeništaraca, fra Josip Ikić.
Sveto misno slavlje glazbenim animiranjem dodatno je uveličao VIS Jukić.
Na koncu svete mise okupljenima su se obratili fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame i Marija Trogrlić, područna predsjednica, izražavajući svoje zahvale i radost zbog tolikog broja okupljenih framaša.
IMG 5292Nakon mise, uslijedio je ručak za sve framaše, a potom i mimohod do sportske dvorane gdje su framaši tradicionalno otplesali svoju himnu Mir i dobro u live izvedbi fra Nikole Matoševića. Framašima su se još jednom obratili fra Domagoj Šimić i fra Nikica Vujica, koji je službeno i proglasio XIII. SSF otvorenim.
U natjecateljskom dijelu susreta framaši su se natjecali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Prijavljene su ukupno 34 ekipe.
Frama Jajce je odbranila prošlogodišnji naslov osvojivši prvo mjesto u odbojci, drugo mjesto pripalo je Frami Fojnica, a treće Frami Vitez. Najboljom odbojkašicom proglašena je Gabrijela Baković.
Prvo mjesto u nogometu osvojila je Frama Kiseljak, drugo Frama Kraljeva Sutjeska, a treće Frama Vitez. Najboljim nogometašem SSF-a proglašen je Dario Šipić iz Kraljeve Sutjeske, a najboljim vratarom Kristijan Babić iz Kiseljaka. Nagradu za najbolje navijanje više nego zasluženo osvojila je Frama Uskoplje koja je tokom cijelog susreta bodrila sve ekipe. Prije finalnih, odigrane su i revijalne utakmice u nogometu sastavljene od predstavnika različitih mjesnih bratstava Frame.
IMG 5712
Tijekom cijelog susreta vladala je odlična atmosfera, a framaško zajedništvo je bilo tako vidljivo. Ono što još treba naglasiti jest da je susret prošao bez ijednog incidenta i bilo kakvih napetosti koje su inače vidljive na sportskim terenima.
Zahvaljujemo Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure i Frami Visoko koji su se pokazali kao odlični domaćini, te svim donatorima. Hvala sjemeništarcima, postulantima, bogoslovima, duhovnim asistentima i svim framašima sudionicima SSF-a. Najveća zahvala ide dragom Bogu koji nas uvijek iznova okuplja, ispunjava i raduje ovakvim susretima. /mt

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo