Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1.VIJEĆENa nacionalnoj skupštini održanoj prošle godine u Rami, donešena je smjernica o pokretanju humanitarne akcije na nacionalnoj razini u kojoj će sudjelovati svi framaši Frame Bosne i Hercegovine. Na sastanku vijeća, održanom u vrijeme došašća, ova ideja je napokon dobila i konkretan oblik. Naime, među različitim prijedlozima kako bi prikupljali sredstva i kome su najpotrebnija, pojavio se prijedlog koji je od nas tražio brzo djelovanje. Kao što smo već spominjali na internet stranicama područnih bratstava Frame BiH, a kao što i sami framaši već znaju, u prethodnih mjesec dana prikupljali smo novac za našeg brata framaša iz područnog bratstva Frame Bosne Srebrene kojemu je potrebna hitna operacija oka. Baš kao što smo i očekivali, framaši su pokazali svoju spremnost za pomoć i u kratkom roku prikupili više od 9 000 KM koje su potrebne za spomenutu operaciju. Na prošlom sastanku vijeća, održanom 13. veljače 2014.godine u Visokom , članovi nacionalnog vijeća Frame BiH uručili su prikupljeni novac duhovnom asistentu framaša fra Jozi Šarčeviću.

Budući da smo skupili više od potrebnog novca, točnije 1 500 KM više, odlučili smo ostatak prikupljenog novca donirati humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” koja trenutno u akciji “Pomozimo zajedno” prikuplja novac za nabavu prilagođenog kombi vozila za prijevoz korisnika, invalida i slabo pokretnih osoba.

1459050 258911560933779 1293335005 nHumanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnovana je 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem pružanja informacijske, financijske i logističke pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb, kao i njihovim obiteljima. Udruga je do sada pomogla više stotina osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su dolazile na liječenje u Zagreb.

Sve informacije o mogućnostima volontiranja i donacijama kojima možete podržati rad ove udruge, potražite na njihovoj web stranici http://www.humh.hr/ ili na FB stranici https://www.facebook.com/FraMladenHrkac?fref=ts.

Još jednom smo pokazali da se zajedničkim snagama u tako malo vremena mogu postići velika djela. Ovim putem zahvaljujemo svim framašima i duhovnim asistentima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo