Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dragi framaši i duhovni asistenti Frame BiH, obraćamo vam se sa molbom za hitnu pomoć koja je potrebna jednom našem framašu, koji ima ozbiljnih problema sa vidom. Njegova je želja da mu ne otkrivamo identitet jer smatra da bi time bio izložen pritiscima okoline s kojima se nije u stanju nositi. Naime, on je u djetinjstvu doživio nezgodu u kojoj je ozlijedio jedno oko. Vid mu je na tom oku smanjen za 80%. Zbog oštećenja na lijevom oku, tijekom vremena došlo je do pogoršanja vida i na desnom oku.

Njemu je sada potreban operacijski zahvat kako ne bi došlo do potpunog sljepila na lijevom oku ali i do još većeg pogoršanja na desnom oku. Nakon brojnih liječničkih pregleda predložen mu je operacijski zahvat u "Specijalnoj bolnici Sveti Vid" u Beogradu. Budući da se radi o privatnoj klinici i da zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove operacije, sve troškove mora snositi njegova obitelj. Nažalost, obitelj mu je u teškoj materijalnoj situaciji, ne može platiti operaciju koja košta 9 000 KM. Kako bi spasio vid, našem framašu je potrebna implantacija sočiva Aniridia IOL. Naš framaš bi trebao što prije na operaciju, ali zbog navedene teške situacije nije u mogućnosti, roditelji su mu umirovljenici s malom mirovinom i uz to jedna mu je sestra studentica.

Na sjednici Nacionalnog vijeća Frame koja je održana u Mostaru, 13.12.2013. odlučeno je da pomognemo našem bratu na razini cijele domovine. U BiH ima preko 3.000 framaša i kad bi se svi solidarizirali mogli bi jednostavno skupiti sredstva potrebna za operaciju. Stoga, smo odlučiti da ova humanitarna akcija traje do 31.1.2014

 Fra Slaven Brekalo je zadužen za prikupljanje sredstava na području Hercegovine.

 Fra Danijel Rajić  je zadužen za područno bratstva Bosne gdje se dobrovoljni prilozi mogu uplatiti i na službeni račun Frame BS:

 BiH, 71000 Sarajevo, Zagrebačka 18 • ID broj: 4201408870003 • Transakcijski račun: UniCredit Bank 3386902222623098 • Devize: UniCredit Bank 20009866101 • IBAN BA39 3386 9048 2262 4484

 Od srca zahvaljujemo!               Sretni Božićni blagdani!!                                

  Nacionalno vijeće Frame BiH 

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: "Oče sveti, ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene: da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao. I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno - ja u njima i ti u meni, da tako budu savršeno jedno da svijet upozna  da si me ti poslao i ljubio njih kao što si mene ljubio. Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao jer si me ljubio prije postanka svijeta. Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao. I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima." (Iv 17, 20-26)

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo