Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Draga braćo i sestre, dragi framaši, i ove godine organiziramo treći po redu Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza koji je ujedno i duhovna obnova za framaše jer je cilj potpuni oprosti grijeha u Porcijunkuli. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće kojim se želi postići da framaši, u zajedništvu, uđu u nove dubine franjevaštva, prodube svoj poziv, te obnove svoju vjeru.

Hod će se održati kao i prošle godine, od 26. srpnja do 5. kolovoza 2013. Ovogodišnja ruta je od samostana Tuzla preko Drijenče, Zovika, Dubrava, Ulica, Tolise do Asiza. Program Hoda čini pješačenje, rad u skupinama, molitva, pjesma i slavlje sv. Mise. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajna mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje.

Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima, da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati. Također, potaknuti prošlim iskustvima, odlučili smo da na Hodu mogu sudjelovati samo oni koji žele ići u Asiz. Broj framaša je ograničen. Na listi prijave iz svakog bratstva može se prijaviti po pet zainteresiranih framaša, s tim da prva dva na listi idu sigurno na Hod, a ostali (3) kandidati samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove. Naime, naša provincija broji oko 40 bratstava Frame i cilj nam je da svako bratstvo ima mogućnost biti zastupljeno na Hodu. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava.

Troškovi sudjelovanja iznose 200 KM. Prijave za sudjelovanje na III. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com, a traju do obilježavanja Dana ekologije, 1. lipnja 2013. godine. U prijavi je potrebno staviti osnovne kontakt podatke framaša (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice). Hodočasnici u Asiz moraju imati novu biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske. Participaciju treba uplatiti na službeni račun Frame ili dostaviti Fra Danijelu Rajiću, područnom duhovnom asistentu.

 

         Mir i dobro!

                                  Maja Santai                                      Fra Danijel Rajić

                                  Područna predsjednica Frame             Područni duhovni asistent Frame

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo