Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

1. KUPRESSuho Polje - Na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika 25. srpnja 2014., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom Polju, okupilo se pedesetak framaša Bosne Srebrene na IV. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: „Gospodine, što hoćeš da učinim?“, u znaku vjere, ljubavi i zajedništva među mladima kojem je cilj duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela.

 

Nakon okupljanja, slavljena je sveta misa u 18 sati koju je predvodio područni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić u koncelebraciji s još nekoliko duhovnih asistenata. Poslije zajedničke večere, framaši su kroz pjesmu i ples prenijeli franjevačku radost na sve okupljene u župi i stigli do svojih domaćina gdje će provesti noć. Kuprešaci su toplo i velikodušno dočekali framaše koji su pristigli iz raznih krajeva Bosne.

U deset dana, nastojeći biti jedna velika obitelj, framaši će se truditi da kroz hod, pjesmu i molitvu potpuno nasljeduju Krista Franjinim načinom života i prepoznaju svoj poziv u svijetu. Na taj način će svjedočeći svoju vjeru prenijeti duh ljubavi i radosti na sve ljude diljem svijeta s kojima se susretnu na svom životnom putu koji svaki od nas mora posebno prepoznati slušajući u srcu glas Božji. Do 1. kolovoza framaši će propješačiti krajeve od Kupreške visoravni, preko Šujice i livanjskih župa: Livno, Bila, Ljubunčić do samostana Gorici, a onda se uputiti u Italiju i proći kroz mjesta vezana za život sv. Franje.

Preporučujemo se i u vaše molitve, uz franjevački pozdrav MIR I DOBRO!

„Služite Gospodinu, u veselju služite, neka naša ljubav i naša radost ljude pokrene!“

Žaklina Brnadić i Ana Ivić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo