Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

421-manifesto marcia 2014Vijeće Franjevačke mladeži – Frame Bosne Srebrene i ove godine organizira četvrti po redu Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza koji je ujedno i duhovna obnova za framaše jer je cilj potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2.8.2014. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće kojim se želi postići da framaši, u zajedništvu, uđu u nove dubine franjevaštva, prodube svoj poziv, te obnove svoju vjeru.

 Hod će se održati kao i prošle godine, od 26.7. do 5.8. 2014. Ovogodišnja ruta je od župe Suho polje (Kupres) preko Šuice, Livna, Bile, Čuklića, Ljubunčića i Gorice (Livno) do Asiza. Program Hoda čini pješačenje, rad u skupinama, molitva, pjesma i slavlje sv. Mise a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajna mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje. Na putu ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetište sv. Ante i sv. Leopolda.

Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima, da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati. Također, potaknuti prošlim iskustvima, odlučili smo da na Hodu mogu sudjelovati samo oni koji žele ići u Asiz. Broj framaša je ograničen. Na listi prijave iz svakog bratstva može se prijaviti po pet zainteresiranih framaša, s tim da prva dva na listi idu sigurno na Hod, a ostali (3) kandidati samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove.
Naime, provincija Bosna Srebrena broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako bratstvo ima mogućnost biti zastupljeno na Hodu. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava. Participacija za sudjelovanje iznosi 200 KM.

Prijave za sudjelovanje na IV. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com, a traju do obilježavanja Dana ekologije, 7. lipnja 2014. godine u Fojnici. U prijavi je potrebno staviti osnovne kontakt podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, mob., e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati novu biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske. Participaciju treba uplatiti na službeni račun Frame ili dostaviti Fra Danijelu Rajiću, područnom duhovnom asistentu.

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo