Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

hodTolisa-Prvi koraci ovogodišnjeg hoda Franjevačke mladeži Bosne Srebrene učinjeni su 26. srpnja na putu od Tuzle do Drijenče, gdje smo bili raspoređeni po obiteljima. Dani su započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi kilometri.

Za svaki dan bila je predviđena određena tema, o kojoj su framaši razmatrali, prvo kroz meditacije i ulomke iz Svetog pisma i KKC-a, a potom i kroz trenutke zajedničke tišine.
Svakodnevno smo molili za naše obitelji, prijatelje, domovinu i sve koji su nam se preporučili u molitve, te za barem zrno vjere, nade i ljubavi kakvu je posjedovao sv. Franjo Asiški. Nakon pređenog puta, redovito smo slavili večernju svetu misu, radili po grupama, družili se kroz igre i pjesmu, te dan završavali večernjom molitvom.

Druga etapa, 27. srpnja bila je od Drijenče do Zovika. Prisustvovali smo obredu primanja zovičkih framaša koji su prvi put pristupili velikom bratstvu Franjevačke mladeži. Iz Zovika smo se 28. srpnja uputili prema franjevačkom samostanu Dubrave, a dan smo završili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom, s meditacijama framaša.

Od Dubrava put nas je vodio u župu Ulice, 29. srpnja. I konačno, naše pješačenje završilo je u samostanu u Tolisi, 30. srpnja. Iako izmoreni suncem, kilometrima, žuljevima i ubodima, naša radost nije mogla biti veća znajući da smo ustrajali do kraja kao jedna velika framaška obitelj jer su mladi okupljeni iz svih krajeva naše Bosne.

U Tolisi ćemo provesti dva dana, a u srijedu, 31. srpnja imat ćemo pokorničko bogoslužje i ispit savjesti, kako bismo se pripremili za potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli.

U toliko željeni Asiz krećemo 1. kolovoza, s tim da ćemo prvo posjetiti Padovu.
Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim svećenicima koji su nas radosno primili u svoje župe; obiteljima koje su velikodušno otvorile vrata svojih domova i ljudima dobre volje koji su nam uz cestu nudili okrjepu. Obećavamo da ćete nam biti u molitvama u Asizu.

Mir i dobro!

 Framaši Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo