Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

Tuzla- P7250059Na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika 25. Srpnja 2013, u franjevačkom samostanu Svetog Petra i Pavla u Tuzli, okupilo se sedamdesetak framaša Bosne Srebrene na III. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: „Vjerujem i hodam“, u znaku Godine vjere, tako da je i nakana učvršćivanje i rast u vjeri, duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli.


Nakon okupljanja, slavljena je sveta misa u 18 sati koju je predvodio područni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić u koncelebraciji s još nekoliko duhovnih asistenata.
Poslije zajedničke večere, framaši su kroz pjesmu pronijeli franjevačku radost, prošli kroz sami centar Tuzle i stigli do KŠC „Sv. Franjo“ gdje će provesti noć. Tuzlaci su toplo i velikodušno dočekali framaše koji su pristigli iz raznih krajeva Bosne.

P7250085 U deset dana, nastojeći biti jedna velika obitelj, framaši će se truditi da kroz hod, pjesmu i molitvu potpuno nasljeduju Krista Franjinim načinom života i prepoznaju svoj poziv u svijetu.
Do 1. kolovoza framaši će propješačiti krajeve sjeverne Bosne, od Tuzle do Tolise, a onda se uputiti u Italiju i proći kroz mjesta vezana za život sv. Franje.

Preporučujemo se i u vaše molitve, uz franjevački pozdrav MIR I DOBRO!
„Služite Gospodinu, u veselju služite, neka naša ljubav i naša radost ljude pokrene!“

Marija Trogrlić i Iva Maros

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo