Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

marcia2013Franjevački hod, hodočašće je i duhovna obnova framaša, kojemu je cilj zadobivanje potpunog oprosta 2. kolovoza u crkvi Gospe od Anđela u Asizu. Hod za mlade traje do 5. kolovoza, a sastoji se od dva dijela: prvi dio od 25. srpnja do 1. kolovoza u BiH, te drugi dio od 2. kolovoza u Italiji. Program Hoda u BiH sadrži pješačenje, duhovne nagovore, rad po skupinama, Sv. Misu, pjevanje i širenje radosne poruke mira i ljubavi svim ljudima. Program u Italiji sadrži festival hodočasnika prvog dana ispred Porcijunkule, te u ostale dane obilazak mjesta vezanih uz život sv. Franje i sv. Klare.

 

U četvrtak, 25.7.2013. počinje Franjevački hod koji se tradicionalno održava već 33 godine. Motiv ovogodišnjeg hoda je „VJERUJEM I HODAM“. U samostanu sv. Petra i Pavla u Tuzli okupit će se oko šezdeset framaša iz raznih krajeva Bosne Srebrene. Program počinje okupljanjem od 17 sati i svetom misom u 18 sati koju će predvoditi fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame i OFS-a. Nakon mise je večera i smještaj u dvorani Katoličkog školskog centra u Tuzli.

            Framaši će ići zajedno u pratnji dva svećenika, časne školske sestre franjevke i s bogoslovima. PROGRAM HODA: Četvrtak 25.7. Okupljanje od 17:00h u Tuzli, misa u 18 sati, večera u 19 sati i poslije smještaj u dvorani KŠC-a te upoznavanje; Petak 26.07. TUZLA – DRIJENČA; Subota 27.07. DRIJENČA – ZOVIK; Nedjelja 28.07. ZOVIK – DUBRAVE; Ponedjeljak 29.07. DUBRAVE – ULICE; Utorak 30. 07. ULICE – TOLISA, Srijeda 31.7. Cjelodnevni duhovni program u Tolisi; Četvrtak 1.8.2013. Polazak prema Italiji i posjet SVETIŠTU SV. ANTE U PADOVI; Petak 2.8.2012. dolazak u ASIZ.

„VJERUJEM I HODAM!“

 

Područna središnjica Frame Bosne Srebrene

 

VAŽNE NAPOMENE ZA XXXIII. FRANJEVAČKI HOD:

VJERUJEM I HODAM!“

NATPIS SA PREDNJE STRANE 1 copy 

 

Draga braćo, duhovni asistenti!

Molim vas da ove napomene kopirate i odmah dostavite do svakog hodočasnika vašega bratstva!

1.Hodočasnici u Asiz moraju imati novu biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske. Mladi kroz Bosnu trebaju imati osobnu kartu ili neki drugi važeći dokumet. Ovogodišnji Franjevački hod kreće u četvrtak 25.7.2013.

2.U samostanu Tuzla je okupljanje od 17h a poslije slijedi večernji program: Misa u 18h, večera u 19h te smještaj u dvorani KŠC-a i upoznavanje. Hod će ove godine ići preko Drijenče, Zovika, Dubrava, Ulica, do Tolise. (Polazak u Asiz je iz Tolise, 01. kolovoza a povratak kući 05. kolovoza. Bus će po povratku ići do Sarajeva).

3.Svi maloljetni putnici u Asiz moraju imati punomoć – suglasnost roditelja da njihovo dijete može putovati u Asiz s fra Danijelom Rajićem (Fra Danijelovi osnovni podaci koji se mogu navesti u punomoći: JMB 1211979171506; putovnica br. HRV 003916503). Potvrda treba biti izdata od za to nadležne institucije.

4.Vreću za spavanje s podmetačom koji zamjenjuje madrac!!!

5.Udobnu obuću koju ste već nosali (razgaženu a ne novu koja može stvarati žuljeve). Po mogućnosti sportske patike s debelim đonom.

6.Papuče.

7.Kupaće kostime (zbog tuširanja u kupaonicama s više tuševa).

8.Higijenski pribor s kremom za sunčanje.

9.Sprej protiv komaraca

10.Dovoljan broj presvlaka i majica. Ponesite odjeću koja se svojim ukusom i prikladnom formom uklapa u poruku franjevačkog hoda.

11.Potrebne medikamente koje redovno uzimate.

12.Mali ruksak za cjelodnevno pješačenje.

13.Nemojte se pretrpavati stvarima i prevelikim koferima.

14.Ponijeti gitaru ili neki drugi jednostavni instrument koji svirate.

15.Za sva druga pitanja slobodni ste nazvati vođu puta: fra Danijel Rajić – 063 358 717 ili Marija Puljić – 063 704 809

 

MIR I DOBRO!

 

Područna središnjica Frame Bosne Srebrene

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo