Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

min145171

Dana 13. svibnja 2017. godine održan je jubilarni XX. Susret franjevačkih ministranata u Visokom - Framin pod geslom "Ti si nada naša i veselje".

Na susretu je sudjelovalo oko 500 ministranata iz 25 župa provincije Bosne Srebrene.

Min145172

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Bono Kovačević, župni vikar iz župe Domaljevac, u koncelebraciji s još 20 svećenika. Fra Bono je u nadahnutoj propovijedi potaknuo djecu da budu Kristovi prijatelji, ali i prijatelji jedni drugima. Pjevanje su animirali članovi sastava Franjevačke teologije "VIS Jukić". Na koncu, sve okupljene ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame. Nakon misnog slavlja oko 500 ministranata sa svojim voditeljima uputilo se na igralište i napravilo milenijsku fotografiju povodom ovog jubilarnog susreta. Potom je uslijedio ručak, kao i mogućnost obilaženja Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, te plesovi za djecu s animatorima Frame.

min145175

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica te natjecanja u stolnom tenisu. Tema Kviza znanja bio je Život i djelo Isusa Krista, kao i liturgijsko animiranje. Ove godine treće mjesto u Kvizu znanja osvojila je župa Vidoši, drugo mjesto župa Kraljeva Sutjeska, a najboljim su se pokazali ministranti župe Busovača. Treće  mjesto u stolnom tenisu pripalo je Tinu Dusperu iz župe Kreševo, drugo mjesto Mihaeli Pavlović iz župe Podhum, dok je pobjednik bio Franjo Posavac iz župe Uskoplje. U Igrama bez granica najboljima se pokazala župa Vidoši, drugo mjesto je zauzela župa Kraljeva Sutjeska, a treće župa Podhum. Susret je završen podjelom zahvalnica svim župama i peharima za pobjednike, a sva djeca su na dar dobila jednu krunicu.

min145174

Zahvaljujemo svim volonterima, Frami Konvikt Visoko, sjemeništarcima i bogoslovima, te Kruhu sv. Ante koji su pomogli u organizaciji i realizaciji XX. Framina.

Min 145173

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo