Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

1. MINISTRANTIVisoko –U subotu 11. svibnja u kraljevskom gradu Visokom održan je još jedan veliki susret ministranata pod nazivom: „XVI. susret ministranata FRAMIN – IGRE BEZ GRANICA“. Ovaj projekt za djecu bio je u organizaciji Vijeća Frame Bosne Srebrene. Na susret se prijavilo ukupno 26 župa i 658 ministranata koji su stigli iz raznih krajeva Bosne.

            Susret je započeo od 09:00h ujutro okupljanjem, u 10:00h molila se krunica sa nakanom za duhovna zvanja a u 10:15h je počela sveta misa na vanjskom nogometnom terenu ispred Franjevačkog sjemeništa. Svečano misno slavlje predvodio je fra Marko Ešegović, meštar novaka u Livnu, a zajedno s njim i tamburaški sastav novaka uveličao je svečanost svojim sviranjem i animiranjem mise. Na koncu misnog slavlja ministrantima se obratio novak fra Nikola Neimarević koji im je u svjedočanstvu ukratko ispričao o svom duhovnom pozivu i dolasku u franjevačku zajednicu. Fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame je uputio dobrodošlicu svim ministrantima i objasnio program te pravila natjecanja. Ovogodišnji „kviz znanja“ pripremljen je s temama povodom Godine vjere.2. FRAMIN

Nakon mise bili su organizirani „Dani otvorenih vrata klasične gimanzije“. Osmaši su zajedno s ravnateljem fra Zvonkom Miličićem razgledali konvikt i sjemenište gdje su im učenici kroz različite sekcije (kemijska, biološka, likovna...) prikazali mnoge kvalitetne sadržaje koje pruža ova škola. U međuvremenu ostali ministranti su se zabavljali raznim plesovima i koreografijama koje su predvodili animatori Frame. Poslije podne u 12:30h započele su „igre bez granica“, natjecanje u „kvizu znanja“ i „turnir u stolnom tenisu“. Program je bio uistinu bogat i zabavan za sve sudionike.

            Susret je završio proglašenjem pobjednika a pobjednici su osvojili vrijedne nagrade. U „kvizu znanja“ prvo mjesto je osvojila župa Novi Šeher. Drugo mjesto je pripalo župi Podhum a treće župi Busovača. U „stolnom tenisu“ najbolji je bio Anto Zečević iz župe Gornja Dubica, drugo mjesto je osvojio Igor Kolar iz župe Bučići a treće Toni Karimović iz Novog Šehera. Najbolji navijači susreta su bili: Mario Dramac (Podmilačje) i Luka Šarić (Bugojno) a navijačice Marija Tolo i Anđela Perić (Kiseljak). U „igrama bez granica“ svi ministranti su dali sve od sebe i zato su svi pobjednici u zajedništvu i radosti!

                                                                                                                                                                                                                                                                          S.A

 

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo