Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 9973

Dragi ministranti, župnici, kapelani, vjeroučitelji, časne sestre, duhovni asistenti Frame i svi koji radite s djecom i mladima,

područno Vijeće Frame Bosne Srebrene je izradilo knjižicu povodom XXII. Ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu, 11. svibnja 2019. godine u Visokom pod geslom „Sve što činiš, čini s ljubavlju“ (sv. Terezija od Djeteta Isusa).

Sadržaj ove knjižice podijeljen je u dva dijela: I. Misijsko djelovanje Crkve i II. Ministrant i njegova služba. Prvi dio knjižice nije napisan u obliku pitanja i odgovora, nego u obliku teksta, kako je to bio slučaj i prethodne godine, a drugi dio knjižice ostao je napisan u obliku pitanja i odgovora.

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja. Posebno će biti organiziran „Turnir u stolnom tenisu“, a u poslijepodnevnim satima će biti mogućnost za razgledavanje škole povodom „Dana otvorenih vrata Klasične gimnazije“. U sklopu ovog programa će biti organizirani i „Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature“. Župnici mogu prijaviti mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu i žele iskusiti kako izgleda život u samostanu. Mladići koji se prijave mogu ostati u samostanu na noćenju nakon programa „Framina“ u subotu 11. i nedjelju 12. svibnja.

Stoga, sve vas koji radite s ministrantima, pozivamo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za predstojeći FRAMIN.

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 4. svibnja 2019. na službeni e-mail: frama.fsr.bs@gmail.com. Za dodatne informacije o susretu možete kontaktirati područnog duhovnog asistenta Frame, fra Domagoja Šimića.

Dok radosno očekujemo naš susret pozdravljamo Vas našim franjevačkim pozdravom: Mir i dobro!

Tina Tolić, područna predsjednica Frame

fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo