Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

  Područno vijeće Frame Bosne Srebrene organiziralo je tijekom adventa projekt pod nazivom „Frama Angelus“, u koji su bila uključena sva mjesna bratstva Frame, njih 38, u provinciji Bosni Srebrenoj. Naime, svako mjesno bratstvo trebalo je biti „anđeo čuvar“ tijekom adventa drugom mjesnom bratstvu Frame u Provinciji, koje mu je dodijelilo područno vijeće.

     Biti „anđeo čuvar“ podrazumijevalo je molitvu za dodijeljeno bratstvo, kao i upoznavanje s njegovim djelovanjem. Također, zadatak je bio i osmisliti kreativnu čestitku, u obliku video poruke, pjesme ili pisma, te ju poslati spomenutim.

      Izrađene čestitke su se slale i područnom vijeću Frame Bosne Srebrene. Među brojnim pristiglim čestitkama, vijeće je ipak moralo izabrati najkreativniju. Najkreativniju čestitku imala je Frama Sivša te će kao nagradu dobiti kip anđela čuvara.

       Ovaj projekt se pokazao osobito uspješnim, ali ne samo zbog toga što je došla do izražaja kreativnost framaša prilikom osmišljavanja čestitke. Ono nevidljivo, dublje svakako je još važnije. Naime, framaši su uistinu bili „anđeli čuvari“   tijekom adventa jedni drugima te su se međusobno podupirali molitvom u pripremi za susret s novorođenim Djetetom. Biti pomoćnik molitvom anđelu čuvaru, kojeg je svaka osoba primila od Boga, na putu prema Njemu samome, zaista je  neprocjenjivo. U tome je naposljetku smisao bratstva i snaga zajedništva! Zbog toga  je svako mjesno bratstvo pobjednik ovoga projekta.

     Ostanimo pomoćnici ovim duhovnim bićima, koji su od Boga poslani kako bi nam služili, i nastavimo živjeti bratstvo, po primjeru sv. Franje, koji je i sam anđeoski služio braći i sestrama na putu prema Kristu.

Nisu li svi (anđeli) službujući duhovi poslani  za službu onima koji imaju baštiniti spasenje? (Heb 1,14)

Marija Puljić

 

 ČESTITKU FRAME SIVŠA MOŽETE POGLEDATI NA: https://www.youtube.com/watch?v=jxwODE9L8Cc&fb_source=message

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo