NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

ODRŽAN XVII. FRAMAFEST: “PJEVAJMO KRALJICI ANĐELA”

Sarajevo-Pod geslom: “Pjevajmo Kraljici anđela”, u Sarajevu je 18. listopada 2014. održan XVII. Framafest, festival duhovne glazbe na kojem nastupaju isključivo glazbeni sastavi Franjevačke mladeži, što ga čini jedinstvenim u svijetu. Budući da je sv. Franjo posebno štovao Gospu od anđela i svoj Red utemeljio u Porcijunkuli, ovogodišnji festival posvećen je upravo Mariji kako bi ona bila nadahnuće za nove pjesme i djelovanje.

 

Domaćin ovogodišnjeg Framafesta bilo je područno bratstvo Frame Bosne Srebrene, a nositelj cijelog projekta je Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine. Festivalu je prisustvovalo oko 1300 framaša iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske: Frame iz Zagreba i Okučana. Susret framaša je započeo na najbolji mogući način, svečanim misnim slavljem u crkvi Sv. Ante na Bistriku u 12 sati, kojeg je predvodio uzoriti kardinal, Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u koncelebraciji nacionalnog duhovnog asistenta Frame, fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta, fra Slavena Brekala i još 30-ak duhovnih asistenata.

Kardinal je u prigodnoj propovijedi pozvao i ohrabrio framaše da budu istinski svjedoci Krista i Radosne vijesti kroz svoje mlade živote, te da se ne boje križa, žrtve i ljubavi. Put križa je put ljubavi, a put ljubavi – put sreće, naglasio je. Po završetku misnog slavlja, okupljenima se obratio fra Danijel Rajić ispred Organizacijskog odbora Framafesta.

 

U 16 sati nastavljen je Festival u dvorani Bosanskog kulturnog centra. Na samom početku, framaše su pozdravili Ivana Baban, nacionalna predsjednica Frame BiH, te fra Lovro Gavran, provincijal Bosne Srebrene. Na Festivalu je nastupilo ukupno 19 izvođača: 13 Frama iz područnog bratstva Bosne Srebrene (Brestovsko, Busovača, Fojnica, Gračac, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Livno, Osova, Rama Šćit, Rumboci, Sarajevo, Uskoplje), 4 iz Hercegovine (Humac, Kočerin, Mostar, Široki Brijeg), te Frame Grada Zagreba i Frama Okučani iz Hrvatske. U revijalnom dijelu Festivala, dok su framaši iščekivali odluke stručnog žirija, nastupio je bend Novo Nebo iz Zenice, koji je animirao i sveto misno slavlje, a djeluje u kontinuitetu već 30 godina.

Prema ocjeni tročlanog stručnog žirija, najbolja skladba ovogodišnjeg Framafesta je “Zahvala Mariji”, Frame Jajce. Nagradu za najbolji tekst dobila je Frama Sarajevo s pjesmom “Tajna je u Ljubavi”, a za najbolji scenski nastup Frama Uskoplje s pjesmom: “Nauči me”. XVIII. Framafest održat će se sljedeće godine u Mostaru, kada će mu domaćinom biti hercegovačko područno bratstvo Frame.

Marija Trogrlić

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2020
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17