Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Draga braćo i sestre, potaknuti primjerom svoga zaštitnika sv. Franje, koji je volio prirodu i sva stvorenja, te koji je proglašen zaštitnikom ekologije 1979. godine od strane blaženog Ivana Pavla II., članovi Franjevačke mladeži Bosne Srebrene, 2010. godine počeli su sa obilježavanjem Dana ekologije. Organizator ovogodišnjeg Dana ekologije u Provinciji Bosni Srebrenoj je Područna središnjica Frame Bosne Srebrene i župa Osova.

 

 Budući da se Svjetski dan zaštite okoliša obilježava svake godine 5. lipnja, odlučeno je da se Dan ekologije Frame Bosne Srebrene obilježava na najbližu subotu ovom danu. Ove godine to je 1. lipnja. 2013. Članovi Franjevačke mladeži iz različitih krajeva okupit će se u župi Osova gdje će biti organiziran program: molitva, radionice, čišćenje svega onoga što ugrožava ljepotu okoliša, ručak i druženje. Sa ove važne manifestacije poslat ćemo i službeni proglas kako je bitno čuvati prirodnu, kulturnu i povijesnu ostavštinu naših predaka za buduće generacije.

 Čast nam je stoga pozvati vas, na ovaj susret u župi Osova! Molimo da najkasnije do 24.5.2013. prijavite broj framaša i njihove veličine majica na službeni mail: frama.fsr.bs@gmail.com.

 PROGRAM DANA EKOLOGIJE, subota 1.6.2013.:

9:00 – 10.00 sati: Okupljanje, podjela majica i razgledavanje spomen sobe fra Vjeke Ćurića

10:30 sati: Predavanje i svjedočanstvo fra Ivice Perića, misionara u Ruandi

11:30 sati: Sveto misno slavlje, primanje i obnova obećanja Frame Osova.

-          Pozdrav župnika fra Antuna Perkovića, načelnika općine Žepče Mate Zovke i fra Danijela Rajića.

12:30 sati: Ručak i druženje

14:00 sati: Radionice, čišćenje i sađenje sadnica

16:00 sati: Čitanje proglasa Frame Bosne Srebrene povodom Dana ekologije i završetak programa

 Uz naš franjevački pozdrav: Mir i dobro!

Maja Santai, predsjednica Frame                                                                                   Fra Danijel Rajić, područni duh. asistent

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo