Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Draga braćo i sestre!

Svjedoci smo nezapamćene prirodne nesreće koja je pogodila sjeverne dijelove naše domovine. Rijeke su dosegnule rekordne vodostaje i uništile domove, obradive površine i infrastrukturu.

Mnogi su u kratkom vremenu izgubili sve ono što su cijeli život stvarali. Izgleda da nam priroda vraća ono što mi njoj nemarnim ponašanjem dajemo i upozorava nas na posljedice. Potaknuti primjerom svetog Franje, koji je jako volio prirodu i u njoj gledao lice Stvoritelja, pozvani smo više nego ikad, ne samo čuvati ju, nego i vratiti joj lijepo lice koje je imala prije katastrofalnih poplava. Stoga, pozivamo sva mjesna bratstva i sve framaše da se uključe u akcije čišćenja i pomoći u pogođenim područjima. To su franjevaštvo i ekologija, konkretno na djelu.

U skladu s tim, područno Vijeće Frame Bosne Srebrene, odlučilo je i da ovogodišnji Dan ekologije „Budi prijatelj prirode!“, koji će se održati u Fojnici 7. lipnja 2014. bude humanitarnog karaktera. Novac namijenjen kupovini majica donirat ćemo Kruhu sv. Ante, koji će taj isti novac proslijediti najpotrebnijima, nastradalima u poplavama. Framaše pozivamo da dođu u svojim framaškim majicama.

Mir i dobro!

 

Fra Danijel Rajić,                                                                                          Marija Trogrlić,
područni duhovni asistent                                                                        područna predsjednica

 

 

 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo