Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20190316 161605 108

Otapanje snijega i polagani dolazak proljeća omogućili su aktivnosti u prirodi i na otvorenome. Frama iz Rumboka, aktivna je na svim poljima svoga djelovanja, pa tako i u prirodi i njenoj zaštiti.

Zadnjih nekoliko godina, tisuće i tisuće fotografija snimljeno je na zapadnom ulazu u Gornju Ramu, na lokalitetu Izlaz.
Rijetki su oni koji dolaze iz pravca Tomislavgrada, da ne ostanu bez riječi kada im se pred očima "ukaže" Ramsko jezero.
Otapanje snijega, donijelo je na vidjelo i onu ružnu stranu čovjekovog karaktera i negativnog djelovanja i na prirodu. Osim neponovljivog pogleda na Ramsko jezero, na Izlazu se može vidjeti i smeće koje je odbačeno na sve strane.

S ciljem da barem malo ublaže negativno čovjekovo djelovanje prema prirodi, članovi eko-sekcije "Izvor" i petnaestak članova Frama-e iz Rumboka sa svojim neumornim župnikom fra Jurom Perić sudjelovalo je u akciji u sklopu koje je zasađeno nekoliko drveća gdje je bila napravljena divlja deponija.

Mladi Rumbočki framaši mogu biti za primjer kako se s malo dobre volje može uraditi puno za zajednicu u kojoj živiš i na dobrobit svima.

Ivana Džolan, Frama Rumboci

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo