NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

VIII. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame BiH

vf1

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 15. do 17. ožujka održan je Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame.

Seminar je okupio oko osamdeset framaša iz cijele BiH te četvero framaša iz Nacionalnog vijeća Frame Hrvatska, a održao se pod geslom: ''Nastavite punim srcem: Bog vas želi za svog apostola''.

Susret je započeo pobožnošću Puta Križa nakon koje je uslijedila sveta Misa koju je predvodio fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH. Program je započeo uvodnim pozdravima Doris Trogrlić, nacionalne predsjednice Frame, fra Domagoja Šimića, nacionalnog duhovnog asistenta i Ana-Marije Marijanović, nacionalne voditeljice formacije. Nakon govora uslijedilo je zanimljivo upoznavanje framaša po grupama. Večer je završena klanjanjem pred Presvetim.

Drugi dan seminara započeo je zajedničkom molitvom. Prvo predavanje na temu ''Uloga i poslanje voditelja formacije'' održala je Monika Brzica, područna voditeljica formacije Frame Hercegovina. Monika je u svom predavanju na jednostavan način objasnila što je zapravo formacija i koja je uloga voditelja formacije u bratstvu. Nakon Monikinog predavanja uslijedio je rad po grupama u kojem su framaši sa svojim animatorima razgovarali o problemima s kojima se oni susreću u svojim bratstvima te rješenjima za neke konkretne problemske situacije u kojima bi se mogli naći.

Poslijepodne je uslijedilo drugo predavanje, koje je na temu ''Razdoblje produbljivanja poziva'' vodila Ana-Marija Marijanović. Ana-Marija je naglasila kako su voditelji formacije nosivi stupovi svakog bratstva koji framašima u ovom razdoblju pomažu da prodube svoj vlastiti poziv. Nakon ovog predavanja framaši su u grupama dobili zadatak da osmisle temu za susret s obećanicima iz ljudske, kršćanske i franjevačke dimenzije.

Nakon rada po grupama uslijedila je sveta misa koju je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina. Poslije mise framaši su prezentirali teme koje su osmišljavali u radu po grupama, nakon čega su se opustili uz veselu večer. Dan je završen zajedničkom molitvom.

Posljednjeg dana slušali smo predavanje Valentine Gluvić i Gorana Markovića, bivših framaša koji su prešli u OFS. Oni su nam posvjedočili o svome putu u Frami i življenju Evanđelja u svakodnevnici. Nakon predavanja uslijedio je završni plenum i sveta Misa te zajednički ručak nakon kojeg su se framaši puni radosti i obogaćeni novim iskustvima uputili svojim kućama.

Nacionalno vijeće Frame BiH

KALENDAR DOGAĐAJA

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17