Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

1900146 10152741578644988 1442464321 nOd 7.-9. ožujka 2014. godine u Međugorju je održan 3. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame, pod geslom “ Onaj tko ljubi Krista pun je radosti” (papa Franjo) na kojemu je sudjelovalo oko 110 framaša iz različitih dijelova BiH. Seminaru su također prisustvovali i nacionalni duhovni asistent Frame BiH fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Slaven Brekalo, te predstavnica nacionalnog vijeća Frame Hrvatska Marta Radoš. Cilj seminara bio je osvrnuti se na važnost formacije u bratstvima s posebnim naglaskom na formaciju tijekom razdoblja simpatizerstva, odnosno upoznavanja s bratstvom.
Seminar je započeo okupljanjem sudionika u dvorani “Ivan Pavao II”, nakon kojeg je uslijedila Sveta misa u župnoj crkvi u Međugorju. Radni dio seminara započeo je predavanjem fra Zorana Vukovića, duhovnog asistenta Frame Kiseljak, čija tema je bila samo geslo seminara, “Onaj tko ljubi Krista pun je radosti”. Nakon predavanja, framaši su bili raspoređeni u skupine, u kojima su se bolje upoznali, te odrađivali zadatke koji su zahtijevali primjenu odslušanog predavanja. Nakon plenuma, sudionici su se uputili u dvorac “Nancy&Patrick”, gdje su im bili pripremljeni prenočište i obroci tijekom trodnevnog seminara. 

Drugi dan seminara započeo je jutarnjom molitvom i doručkom kojeg su domaćini pripremili s ogromnom ljubavlju. Tijekom svakog objeda, sudionici su bili počašćeni kratkim svjedočanstvima drage Nancy. 

1899877 273166722842662 1503978309 nDrugo predavanje održala je nacionalna voditeljica formacije Andrea Odak, na temu “Voditelj formacije?”, tijekom kojeg su framaši mogli čuti što znači biti voditelj formacije u bratstvu te koju važnost i odgovornost ta služba iziskuje. Nakon predavanja, framaši su raspoređeni u četiri skupine, po područnim bratstvima, koje su predvodile područne predsjednice i voditeljica formacije. Tijekom rada u skupinama, razgovaralo se o trenutnoj formaciji u mjesnim bratstvima, teškoćama s kojima se odgovorni u Frami suočavaju te mogućim rješenjima postojećih problema. U poslijepodnevnim satima, radni dio seminara nastavljen je trećim predavanjem čija tema je bila “Razdoblje upoznavanja s bratstvom”. Predavanje je održala Josipa Vukoja, ministra OFS-a Kočerin. U nastavku su framaši sudjelovali u molitvenom programu župne crkve u Međugorju, dok su se u kasnim večernjim satima uputili na Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, moleći krunicu i pjevajući marijanske pjesme.
Nedjeljno jutro započelo je predavanjem Mirele Josić, predsjednice Frame Tuzla, na temu “Kriteriji i metode u razdoblju upoznavanja s bratstvom”. Nakon predavanja, uslijedili su sv. misa zahvalnica, kratak osvrt na seminar, zahvale organizatorima te radosni ručak u dvorcu, za čiju pripremu su se pobrinuli momci iz Cenacola.

Ana-Marija Knežević, područna voditeljica formacije Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo