Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

WhatsApp Image 2023 08 30 at 10.30.41

 

Gospodine Bože!

Zajedno smo na početku ili nastavku dana ili putovanja dolinama suza i sunca u Nebo. S Tobom sam ljubljen, siguran, zaštićen, sretan… i kada je tuga… kad je teško, kada brata magarca i sestru dušu svlada umor, molitva u srcu i na usnama utihne, a zahvalnost kao vihor i bonaca. Tvoje riječi i Tvoj zagrljaj moja su utvrda i zaklon i s Tobom bez straha hodam po vodi. Svakim trenom i dahom braću ljude i mene primičeš k sebi darivajući nam obilne blagoslove svoje milosti i ljubavi, svoga milosrđa.
 
Isuse! Nama i meni je s Tobom dobro, Ti nosiš sve naše patnje i boli, blagoslivljajući uzdižeš naše križeve; pod svojim smo križevima zahvaljujući Tebi Šimuni Cirenci i Veronike kojima strpljivo i blago liječiš rane. Kriste! Hvala Ti što si Spasitelj i Otkupitelj naših duša, života i tijela, što s nama ustrajno i hrabro, prijateljski i s povjerenjem ideš iz vječnosti u Vječnost, što smo Tvoja braća i sestre: obitelj!
 
Na svim početcima i krajevima, jer svaki je kraj za novi početak, u nastavcima i stazama između starta i cilja, u vremenu između zore i sutona, večeri i jutra, brat dan i sestra noć zahvalni Božjoj ljubavi daruju braći ljudima nove prilike i mogućnosti za biti bolja osoba koja živi s drugima i za druge blagoslivljajući i zahvaljujući Gospodinu na daru života. Bog se raduje našoj ustrajnosti i tužan je zbog naše mlakosti i ravnodušnosti, s nama se smije i plače, blaguje raskoš siromaštva i plodove poniznosti, poziva da prestanemo graditi kuće na pijesku, već da s ljubavlju gradimo kuću na stijeni.
 
Dobri Bože!
Hvala Ti što s nama ovakvima kakvi jesmo, a Ti najbolje znaš kakvi smo, gradiš kuću na stijeni za dom u Nebu. Naši su porazi Tvoje pobjede i naše pobjede Tvoji uspjesi: s Tobom smo jaki u svojoj slabosti. Često Te ovdje, dok vrijeme, prostor i život dijeleći umnažamo s majkom i sestrom zemljom, ne prepoznajemo u bratu čovjeku, sestri prirodi i svim Tvojim dragim stvorenjima koja se naše sestre i naša braća. Znamo biti slijepi kraj zdravih očiju, gluhi kraj zdravog sluha, nijemi pored dara govora. Riječima i djelima činimo teže i gore: dar govora koristimo vrijeđajući i ponižavajući Tebe i sva stvorenja, a činimo loše najviše sebi: trebamo živjeti sami sa sobom i s Tobom, ako želimo; Ti nas uvijek želiš, hoćeš, voliš, ljubiš, opraštaš… Naša je ljubav i želja upitna… Tvoja je ljubav vječna!
 
Vječni i dobri Bože!
Molim Te! Oprosti naše nedosljednosti, grijehe, greške, propuste, mane… i svojom ljubavlju daruj nam iskreno kajanje za sve što ne činimo dobro… Dobro je i blagoslovljeno s Tobom razgovarati i ćutjeti Tvoje cjelove u ispitima savjesti, mislima i željama srca, suhoćama i poplavama duše, cjelivati Tvoje svete noge i ruke, gledati svoj lik u Tvojim očima i s osmijehom na licu Jedno drugome brisati krv, suze i znoj, biti Tvoj ljubljeni sin i vrijedni sluga, a Ti moj dobri Otac nebeski.
 
Gospodine!
Hvala Ti što si uvijek sa mnom i uz mene, i kada odem vraćaš me k sebi da u vjeri i nadi dobrim djelima gradimo kuću na stijeni kao Ti i Franjo! Asiški siromah bogat Božjom ljubavlju i velik u malenosti služenja primjer je kako svaki dan otvoreni poticajima Duha Svetoga trebamo krenuti ispočetka i nastaviti dalje širiti mir i činiti dobro noseći svoj križ u Isusovom križu koji je naš spas i na kojem je razapeta Božja ljubav koja ljubavlju spašava i osvaja svijet.
 
Ljerka Mikić, OFS
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo