Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

full mobile 4d257214 990b 41d4 aab4 8870686ba229

 

Čestitka za Uskrs 2022.

 

Često puta kada imamo određene teškoće u životu kažemo da 'nosimo svoj križ'. Tijekom Korizme, slijedeći Krista na njegovom Križnom putu, mnogi su u Kristovim patnjama prepoznavali svoje životne križeve. Kako su ih prijatelji iznevjerili, izdali i pobjegli od njih. Kako su im se zbog njihovih dobrih djela i dobrote drugi izrugivali. Kako u tim teškim trenucima nije bilo nikoga od njihovih prijatelja da im pomogne, nego su se našli neki potpuni stranci koji su im, možda i nevoljko, pomogli.  Neki kažu da nemaju samo jedan križ, nego više njih. I doista, život zna nekada biti i nepravedan i težak, pa nekada nam se učini i potpuno besmislen. Na kraju dođe smrt i onda se pitamo – pa je li to sve imalo smisla, čemu sva ta patnja?

Sva ta patnja, sva ta bol pa i sama smrt, nisu, ma kako se to nekada nama činilo, kraj. Nije smrt ona koja ima zadnju riječ! Isus je treći dan od mrtvih uskrsnuo, iz groba ustao i živi!  Uskrsnuće Kristovo pokazuje da život, a ne smrt, pobjeđuje. Da, ma koliko nama nekada sve izgledalo besmisleno, smisao postoji. Da je na kraju svega svjetlo a ne tama!

 

Uvijek nastojmo u svom životu pomoći drugima da nose svoje križeve, jer tako pomažemo i Kristu nositi njegov križ. Često se puta pitamo – pa šta to ja mogu učiniti, pa ja sam samo mali, običan čovjek? I sveta Veronika bijaše tek mala, obična žena, ali je imala veliko srce. Kristu je pružila rubac da obriše svoje krvavo i znojno lice i bar tako na tren olakšala je njegovu patnju. Mala djela, učinjena s puno ljubavi, zaista su jednaka najvećima. Veronika je postala sveta, ostala je sveti primjer koji nam Evanđelje stavlja pred oči. Ugledajmo se na svetu Veroniku! Pružimo bratu ili sestru u potrebi barem blagi pogled, iskažimo suosjećanje i eto, već smo učinili mnogo. Smanjili smo, bar na tren, bol i patnju.

 

Dragi članovi Frame i Franjevačkog svjetovnog reda, neka radost Uskrsa ispuni vaša srca i neka vam uskrsli Gospodin dadne snage da ga slijedite na svom životnom putu. Neka vam je uvijek na pameti Isusova poruka – Ne bojte se!

 

Vama, vašim obiteljima, rođacima, prijateljima i dobročiniteljima, sretan i blagoslovljen Uskrs žele

 

Fra Davor Petrović, duhovni asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda BS

Marijan Begić, ministar Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene

Leona Barešić, predsjednica Frame Bosne Srebrene

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo