Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20220318 1943462

 

Trodnevnica svetom Josipu u Busovači

 

U župi sv. Ante Padovanskog u Busovači, od 16-18.3.2022. godine, održana je trodnevnica, pobožnost sv. Josipu u organizaciji FSR-a.

Pobožnost se održavala  prije večernje svete mise. Kroz ovu pobožnost, osim osobnih molitava i potreba, razmatrali smo veličinu, čast i slavu sv. Josipa, koju mu je Gospodin darovao.

Kroz Josipove boli i radosti, kroz krunicu sv. Josipa i Litanije, puno toga se nama otkriva i dariva. Plodovi toga velikog Božjeg djela sa svetim Josipom traju i danas i trajaće za vječnost.

Bog je Josipu povjerio Djevicu Mariju i svoga Jedinorođenca, našega Gospodina Isusa Krista. Znači, za taj veliki plan za svoga najbližeg i najvjernijeg suradnika izabrao je sv. Josipa. Pokazana nam je i darovana prava slika obitelji i obiteljskog života. Josip je preuzeo očinsku ulogu da bdije, proviđa, pazi na svoju obitelj sa iskrenom i istinskom ljubavi, čistog srca i u vjernosti. Svoj život je proveo kao radnik da prehrani svoju obitelj. Isusa, svoga sina učio je životu i radu. Bio je predan, poslušan, ponizan, vjeran. Živio je za Isusa i Mariju!

Pravi putokaz za život u današnje nesigurno vrijeme. Sve svoje strahove, sumnje, nemire, nakane, planove predajmo u Božju volju, kao sv. Josip, po Josipovu zagovoru.

Sv. Josipe, sve nas uzmi za svoju djecu, u svoju očinsku zaštitu. Usmjeri naše živote pravom obraćenju i predanju života Isusu Kristu.

IMG 20220318 1943231

Gordana Ljubos, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo