Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

pepelnica cista srijeda

Zahvaljivati i moliti u Zahvalnosti

 

    Moj dobri Bože!

S ljubavlju i zahvalnošću Ti govorim misao i osjećaj koji mi ispunjava srce i dušu, cijelo biće: zahvalnost! Hvala Ti na svakome i svima, na svemu i za sve. Zahvaljujem za obitelj i bratstvo, za cijeli svijet i za sebe, Tvog trubadura. U mojim venama i kostima, kao plima, Tvoja ljubav! Hvala Ti što je svakog trena više Tebe u životu mom i svaki moj dah Tvoj blagoslov, dar. Kako je lijepo život gledati Tvojim očima i zahvaljivati za još jednu korizmu i darovanu priliku stalno mijenjati se na bolje, jer Tvoja milost uvijek otvara nova vrata i vidike dobrote, krenuti ispočetka i nastaviti dalje činiti dobro i širiti mir.

    Moj dragi Bože!

Hvala Ti na zahvalnosti! Hvala na neopisivo lijepoj misli, osjećaju i riječi: hvala! I oprosti! Molim Te, oprosti kada moja zahvalnost i moje molitve padaju kao malo zgasnute sestre zvijezde na Tvoj dlan i Ti im svojim dahom darivaš novi sjaj i toplinu koji mene primiču Tebi. Moji koraci u Tvojim koracima. Moja je zahvalnost molitve i molitva zahvalnosti da mi svaki dan i ova korizma budu i jesu posebno bliski s Isusom, Marijom, Franjom i samim sobom; blizina i bliskost s Vama dariva mi blagoslov blizine i bliskosti s braćom ljudima: tada svi zajedno blagoslivljajući jedni druge zahvaljujemo jedni drugima na vjeri, nadi, ljubavi i zahvalnosti. Sretan sam i blagoslovljen što sam zahvalan čovjek. Božja je zahvalnost u mojoj zahvalnosti. Bog zahvaljuje na svemu dobrom i lijepom što darivamo svakom čovjeku i stvorenju jer to darivamo Njemu: dobrom Ocu i Stvoritelju. Bože! Molim Te da je moj život vrijeme darivanja, trenutci upisani u Vječnost.

    Ovdje i sada počinje Vječnost. Na zemlji je put u Nebo koji nikada ne ide mimo brata čovjeka. Božje je lice i Božji pečat u svakom čovjeku i svemu stvorenom. Želim i hoću kao Isus, Marija i Franjo u svakom i svima gledati i vidjeti Božje lice, osjećati Božje dodire i svjedočiti Božju ljubav. Zahvaljujem Bogu za prilike i mogućnosti biti svjedok Božje ljubavi među ljudima i molim Božji blagoslov i Božju milost za naše misli, riječi, djela i propuste; propustimo svaku prigodu za činiti loše drugima i sebi: budimo s ljubavlju odgovorni jedni za druge. Vrijeme korizme nas potiče činiti dobro sebi i drugima. Hod kroz pustinju i Križni put s Isusom, braćom i samima sobom čisti nas preispitujući ljestvicu naših vrijednosti i dovodeći u sklad naše međusobne odnose. S Isusom su naše pustinje cvjetne oaze i plodne oranice, a bez Isusa sahnemo kao cvijet. U Gospodinu i s Gospodinom su sva godišnja doba i doba naših života vrijeme sjetve i žetve, svi naši križevi blagoslovljeni Isusovim križem i Uskrsnućem, sve naše molitve i zahvalnosti u Isusovim molitvama i zahvalnostima dobrom Ocu nebeskom – Bogu! Zajedno s Marijom i Franjom slijedimo Isusa. S Asiškim siromahom plačimo što Ljubav nije ljubljena. Čineći dobra djela ljubavi, pokore, milosrđa i žrtve budimo ponizni službenici Riječi Gospodnje.

    Moj predobri Bože! 

Molim Te da u poslušnosti, siromaštvu, čistoći i zahvalnosti služim Tebi u braći ljudima. Želim i hoću biti sretan sa sretnima i tužan s tužnima, sretan i tužan zbog njih, svojim životom i ponašanjem čuvati zdravlje, život i dostojanstvo brata čovjeka od začeća do prirodne smrti, zahvaljivati i blagoslivljati sva Gospodnja stvorenja.               

    Moja vječna Ljubavi! 

Molim Te! Uči me ljubiti Ljubav! Uči me ljubiti brata čovjeka kako ga Ti ljubiš! Hvala Ti što je moj život svjedočanstvo za Ljubav! 

Moj ljubljeni Gospodine! 

Kada plešemo i pjevamo od sreće, u Tišini se sljubljuju srca, molimo Anđeo Gospodnji, s nama i za nas mole duše svetih, kad je križ težak i lak, pritisnu muke i sumnje, cvjetaju ruže u snijegu, mi u braći kamenu i vjetru, padamo i ustajemo, kad sam u Tvom naručju, kad u meni tražiš gorušičino zrno vjere, zadnji plamičak nade i gram ljubavi, kada u Tvojoj Svjetlosti nestaje moja sjena, u mojoj duši tražiš svoje mjesto i moja duša nalazi svoj mir u Tebi, sestrica smrt me radosno s Tobom povede u zagrljaj novog brata Života, Otac nebeski s blagoslovima dobrodošlice primi nas sretne u svoj Dom, uvijek i svuda, želim s Tobom zahvaljivati i moliti u Zahvalnosti. 

 

Ljerka Mikić, OFS

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo