Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

agels

Zahvaljujem Gospodinu što su životi meni bliskih i dragih osoba, i moj život, Pjesma brata Sunca. Želim i molim Gospodina da mi - braća ljudi, cijeli svijet i sve stvoreno, Nebo i zemlja, živeći skladno u jedinstvu različitosti, zajedno kličemo: Bog moj i sve moje! Svaki dan iznova svojim životom zdušno pjevajmo Gospodinu pjesmu novu. Svakim smo dahom i trenom sve bliže Nebu i Nebo sve bliže nama, jedni druge udomljujemo, rastemo, srastamo i cvjetamo   na Božjem dlanu, u Srcima Isusa i Marije, hranimo se i grijemo Božjom ljubavi koju svojim  življenjem svjedočimo bratu svijetu koji je naš samostan i naša klauzura, naša cesta u Nebo koje je tako blizu i blisko.

Hvala Bogu i mojim dobrim anđelima što mi je Nebo sve bliže, osjećam Njihovu ljubav, misli, korake i djela mi upravljaju Putem Istine i Života. Moj jedan dobri anđeo, moj tata, udomi se u Nebu u proljeće 2014. godine, u suton, da s braćom anđelima i pjesmom zvona pozdravlja Gospu, a drugi posebni anđeo, moja predobra mama, u zoru, 3. studenog 2020. godine, da s ljubljenom Božjom djecom ponizno se klanjajući hvali, slavi, časti i blagoslivlja Gospodina. Vjerujem, nadam se i molim Gospodina da moji ljubljeni roditelji i svi naši dragi preminuli u zagrljaju dobrog Oca nebeskog uživaju u Božjem miru gledajući vječnu Svjetlost i mole s nama i za nas, i za svu braću ljude. Svi naši mili pokojni i svi ljudi dobre volje i dobrih djela bijahu za ovozemaljskog života i sada u Nebu naše svjetlo u Svjetlosti, njihove lampe pune ulja svijetle u Beskraj i Beskonačnost. 

Teku oceani vjere, nade, ljubavi, sjećanja… molitve zahvalnosti, suze tuge i sreće, ponosa i boli, vrijeme stalo i prolazi. Sa mnom na stazama osjećaja i uspomena Isus, Marija, Franjo i moji dobri anđeli. Razgovaramo i šutimo, molimo i zahvaljujemo, smijemo  i plačemo, plešemo i pjevamo, radimo i odmaramo, jedni smo drugima Šimun Cirenac i Veronika, braća i prijatelji, obitelj koja s ljubavlju gradi Dom. Pričaju mi o prijelazu u Raj. Kada mi dođe dan za novi početak bez kraja, kao moji sveti, želim i molim Boga da zdušno kažem: dobro mi došla, sestrice smrti! U očima Nebo. 

Slušam i čujem Tišinu: Da, veliki, mali čovječe, kao naši sveti spokojno ćeš reći: dobro mi došla, sestrice smrti! I doći ćeš kod mene i njih, u Raj! Samo se ne boj! Nisi sam! S tobom sam ja, tvoj Gospodin i tvoj Bog, osobe koje voliš i koje te vole s obje strane modre rijeke. Kada si tužan i sretan, u društvu i sam, uspješan i poražen, slavljen i prezren, dođi k meni, čekam te raširenih ruku u betlehemskim jaslicama i na Kalvariji, razapet na križu, u uskrsnom jutru i u Očevoj kući, želim da zajedno ljubimo Ljubav koja nije ljubljena i braću ljude. Dobri čovječe! Uči od mene, od majke prirode i s ljubavlju budi odgovoran prema sebi i drugima, čuvaj život i zdravlje brata čovjeka, pomozi potrebnima, od tebe zavisi tvoje spasenje i spasenje braće ljudi. Imaš moju milost i ljubav, trebaš svoje sebedarje i odgovornost. Budi kao dobri anđeli: svjetlo u Svjetlosti! Moja svjetlost obasjava i umiruje tvoje nemire, strahove, sumnje, noći… Sa mnom si jak u svojoj slabosti. Moje ljubljeno dijete! S Tobom dijelim radost i bol, ti sa mnom dijeleći umnoži moju i svoju ljubav da bude kako na nebu tako i na zemlji. Tada sigurno, kao braća i prijatelji, ideš iz života u Život!

Da, Gospodine! Želim ići iz života u Život! Tu sam kraj Tebe i s Tobom, Ti u meni  i ja u Tebi. Neprestano zahvaljujem na blagoslovu darivanja života Životu, na susretima s Tobom, na prilikama i mogućnostima činiti dobra djela, žalim i kajem se zbog propusta i grijeha. Ovdje i sada Tebe i svoje dobre anđele gledam i vidim očima vjere i srca, u bratu čovjeku, braći ljudima i svojoj obitelji. Vjerujem, želim i nadam se jednog dana gledati Tebe, dobri Bože, Oči u oči i ponovno vidjeti svoje predrage roditelje, prijatelje i građane Neba. Dotle, do susreta u Tvom kraljevstvu, molim Te, dobri Oče nebeski, budi mi uvijek blizak i blizu da slušam Riječ Gospodnju i vršim Božju volju.

Božja je volja da živimo kao braća na zemlji i u Nebu. Zahvaljujem i molim za svakog brata čovjeka i braću ljude na obalama Vječnosti, za sva Gospodnja stvorenja. U svakom i svima je Božje lice i Božja ljubav. Svatko i svi trebaju i žele naše vrijeme, pažnju i ljubav. Gospodin nam svojim životom pokazuje da prava ljubav traži žrtvu i odricanje darivajući vječni mir i dobro, potiče i hrabri da budemo svjetlo u Svjetlosti.

 

Ljerka Mikić, OFS 

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo