Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

ash wednesday 4823377 1920

Čistom srijedom ili Pepelnicom započinjemo korizmu – svoj hod ka Uskrsu. Čitajući biblijske ulomke, koji će nas pratiti kroz to 40dnevno vrijeme, uočavamo da je Isus također u hodu. Ide prema Jeruzalemu. U društvu je svojih učenika. Zna da će u Jeruzalemu sve biti riješeno. Te odbrojene dane koristi da najbližima, kojima ostavlja u nasljedstvo Poruku, kaže bitne stvari.

Ipak, oni ne razumiju, a ne usude se pitati. Isus to zna. Predosjeća. Ne napada ih. Ne odbacuje. Već pojašnjava, poučava, ima strpljenja. Poziva ih i kreće s poukom ispočetka. Uvijek ispočetka.

Zadatak korizme je možda i u tome: biti spremni krenuti ispočetka. U tome će vam možda pomoći 'korizmene mrvice' – male i velike odluke nadahnute Riječju. Možete ih preuzeti OVDJE.

S. Kristina Marijanović, ŠSF

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo