Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

prazangrob

Brate! Sestro! Prijatelju! Uskrsnuo sam ja, Isus, tvoj Gospodin i Očev ljubljeni Sin. Grob je prazan, kamen odvaljen, blagoslov križa u Svjetlu Uskrsa odagna tamu; nema više noći bez Jutra, svanuo Dan bez kraja. Moja Majka sretna, njeni zagrljaji predvorje Raja, naš susret blagoslov molitve zahvalnosti, Otac se proslavlja u nama, mi se radujemo u Ocu. Anđeli i ljudi, nebo i zemlja, i sva stvorenja radosno kliču: Aleluja!!! Ljubav cvjeta u Ljubavi, Nada odjevena Srećom, Vjera ispunjena Dobrom, Pravda i Mir zagrljeni. Vrijeme milosti u vremenu spasa. Moj i tvoj život, dobri čovječe, u Vječnosti. Zdušno prihvati i sa mnom hodi Putem Istine koja vodi u Očev Dom. Dopusti i živi naše uskrsnuće u tvom srcu; moje srce kuca za tebe, brate moj! Zajedno braći ljudima darivajmo blagoslov Uskrsa obnavljajući lice zemlje; ostanimo u Ljubavi koja ljubi i koja ostaje u nama, među nama i s nama. Budi sa mnom svjetlo svijeta.

Moj ljubljeni Isuse, hvala! Hvala Tebi, Ocu i Majci što sam svjedok Tvoga uskrsnuća, što očima, srcem, mislima i djelima vjere, nade i ljubavi u braći ljudima gledam i ljubim Tebe, što životom svjedočim Ljubav. Molim Te, dobri Bože, da darivanje blagoslova milosti i snage Duha Svetoga potiče svakog čovjeka činiti dobro i širiti mir, biti radostan i vjeran svjedok Radosne vijesti. S Tobom, Gospodine, u vrijeme sjetve i žetve, u pustinjama i oazama, moj je život vječno Proljeće. S građanima Neba i hodočasnicima zemlje, pjesmama zvona i molitvama zahvalnosti radosno pjevam: Gospodin slavnu uskrsnu!!!

Isuse, vidim Te u očima djeteta, pogledu i riječima mame i tate, sestrama zvijezdama, braći cvijetu, suncu i mjesecu, u nježnosti bake i djeda, u braku supružnika i susretu prijatelja, svom srcu i duši, u životu koji hrli ususret bratu Životu. Ljubavi! Uvijek si i svuda u nama, s nama i među nama. Hvala Ti što smo svjetlo Tvoje Dobrote i toplina Tvoje Svjetlosti.

Gledam Te Raspeti Kriste u Uskrslom Gospodinu; vidim naše križevi u podnožju Tvoga Križa i naše rane u Tvojim Ranama, Tvoj i moj susret u patnji i slavi, blagoslov darivanja blagoslova u Muci i Uskrsnuću. Isus, braća i ja u zagrljaju dobroga Oca, Nebo se i zemlja smiješe, jer je s Tobom, Gospodine, blagoslovljeno biti čovjek, ljubljeno Božje dijete.

Da, čovječe! Sa mnom je život blagoslovljen, lijep, vječan; ti, kao i ja, putuješ u Kuću Oca mojega gdje ima mnogo stanova gdje tebi i braći ljudima pripravljam mjesto. Prijatelju! Na tom putu iz vječnosti u Vječnost živi molitvu Oče naša i Vjerovanja, životom svjedoči Evanđelje, s ljubavlju živi zapovijedi ljubavi, budi velik u poniznosti i malenosti služenja, jer mnogo si obećao i obećavaš, ali ja, Gospodin Bog Tvoj, više obećavam tebi: darivam ti blagoslov Uskrsa! Boli me tvoja bol i sretan sam kad si sretan, s tobom trpim, smijem se i plačem; znam tvoje misli i osjećaje, tvoja djela, pomažem ti ustati poslije svakog pada i nosim te u naručju kada ti je najteže, blagoslivljam tvoje lijepe želje i dobre odluke kojima svjedočiš da živim s tobom i u tebi, da si moj.

Opraštam ti grijehe i greške, znam jakost tvoje slabosti, krhkost tvoje volje, grubost života, surovost svijeta; čekati, a ne dočekati, usamljen, zaboravljen, prezren; ljubiti, a ne biti ljubljen; nevino optužen i mučen umirati i umrijeti razapet na blagoslovljenom Križu Spasa koji dariva Svjetlost Uskrsa. Braća ljudi i sestrica smrt se raduju bratu Životu.

Draga sestro i dragi brate! U zahvalnosti se raduj, hvali, slavi, časti i blagoslivljaj Boga, svoga Stvoritelja i Otkupitelja, što sve čini za tvoje dobro: obiljem darivanja ljubavi, milosti i milosrđa blagoslivlja tebe, sve tvoje i cijeli svijet. Prijatelju! Molim te, budi što jesi: milje Gospodnje u srcu, na dlanu i križu svoje vječne Ljubavi i Očev baštinik; u darivanoj svakidašnjici živi Uskrs!

Moja Raspeta i Proslavljena Ljubavi! Hvala Ti na sebedarju. Molim Te i želim, trudim se, da je svaki moj dah, svaka moja misao i svako moje djelo Pjesma brata Sunca, da kao Franjo ljubim Ljubav koja nije ljubljena nesebično darivajući Bogu i braći ljudima darovane blagoslove darovanog života, da bude kako na nebu, tako i na zemlji!

 SRETAN USKRS!!!

Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo