Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

dl3319a

Gospodine! Sve što želim reći, Ti znaš. Poznate su Ti moje misli, riječi, želje, djela, propusti, osjećaji… jakost moje slabosti.

Znaš moja popodnevna svitanja i jutarnje sutone, moje unaprijed izgubljene bitke i radosti bratskih i prijateljskih susreta u kojima je blagoslov darivanja Mira i Dobra. Proničeš me svega i poznaješ, ljubiš i voliš, zoveš i hrabriš u službi Ljubavi! Grešan sam čovjek, prah koji se u prah vraća, koji moli Tebe, dobri Bože, za milost neprestanog obraćenja i vjerovanja Evanđelju da je Tvoja Riječ nozi mojoj svjetiljka i Svjetlo mojoj stazi, da si Ti, Gospodine, Put, Istina i Život. Hvala Ti, dobri Oče nebeski, što su moji korijeni, kao i tvoji, sestro i brate, u Bogu, obitelji i na blagoslovljenoj zemlji, majci domovini Bosni i Hercegovini.
U Božje srce i u Božji dlan, u povijest, ostaje zapisano kako se Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista probijalo kroz bosanske gudure i hercegovački krš i ukorijenilo u sveto tlo posvećeno nevinim žrtvama dobrih ljudi koji u srcu i duši udomljuju Riječ Gospodnju vjerno živeći Radosnu vijest kao Isus, Marija i Franjo. Bože! Daruj i nama, kao i svima, koji bijaše svjedoci Tvoje ljubavi među ljudima otvorenost darovima Duha Svetoga i spremnost svaki dan krenuti ispočetka nastavljajući dalje, biti veliki u poniznosti i malenosti služenja, da mijenjajući sebe mijenjamo svijet, da bude kako na nebu tako i na zemlji.
Dijete sam Neba i hodočasnik zemlje. U pustinjama i oazama života, suhoći duše i nemiru srca, buci i tišini čujem glas: ne boj se! Ja sam s tobom, tvoj prijatelj, brat i spasitelj Isus, tvoj Bog! Da, Gospodine! S Tobom se ne bojim, iako osjetim bol i strah, spotičem se na udubinama osobnih vrhunaca pobjede i kao Franjo, ljubim brata gubavca u sebi i drugima radujući se porazima zdrave braće u meni i svima; Isus nas liječi darivanjem blagoslova Križa. Majka je zdravlje bolesnih, utočište grešnika, utjeha žalosnih, kraljica sv. Krunice… Isus, Marija i Franjo nas uče živjeti u razumijevanju i prihvaćanju drugih i drugačijih koji oplemenjuju ljepotom različitosti koja obogaćuje darivajući pažnju, i kako sebe i brata čovjeka činiti više čovjekom. Zajedno s braćom i sestrama u Kristu i s članovima Crkve, i u jedinstvu različitosti Franjevačke obitelji, s ljubavlju sam u službi Ljubavi.
Kad se umorim od opraštanja i zaborava, kad sam tužan s tužnima i sretan sa sretnima, kada me raduju sitnice i plačem bez suza, kada sam ponižen i prezren, zaboravljen čekam drage osobe koje ne dolaze, kad mi uljem glavu mažeš i čaša se moja prelijeva, osjećam Tvoje dodire dobrote i milosti koje me prate kroz sve dane života. Gospodine! Želim Tebi i sebi, bratu čovjeku i svakom Tvom stvorenju biti brat i prijatelj.
Glinena sam posuda u rukama Umjetnika nad umjetnicima koji me oblikuje milošću i nadahnućem svojim. Učitelj mi pokazuje gdje stanuje da živim franjevačku duhovnost i karizmu po Pravilu OFS-a prelazeći iz života u Evanđelje i iz Evanđelja u život. Idemo iz vječnosti u Vječnost; na tom putu s Marijom i Franjom slijedim Raspetog i Uskrsnulog Gospodina Isusa koji s nama hodi suznom dolinom u Očev Dom.
Gospodine! Daj nam skinuti maske našeg licemjerstva, kidati okove grijeha, u Slobodi darivati Slobodu, da su naše korizme i cijeli život vrijeme odabiranja puta prema sestrama i braći u miru i dobru, i da smo svi zajedno, uvijek i svuda, s ljubavlju u službi Ljubavi.

Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo