Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

molitvanaprsteKad nemate krunicu, možete moliti na prste.“Molitva na prste” je molitva kakvu je prakticirao papa Franjo, još kao kardinal Jorge Mario Bergoglio.

Palac
Kada sklopimo ruke tada su palčevi najbliži našem srcu – to nas treba podsjetiti da molimo za ljude koji su nam najbliži, najdraži. Njih se najlakše sjetiti. Moliti za one koje volimo, “slatka je zadaća”.

Kažiprst
Slijedeći prst je kažiprst: Moli za one koji poučavaju, odgajaju i liječe. Njima je potrebna podrška i mudrost u vođenju drugih pravim putem. Sačuvaj ih u svojim molitvama.

Veliki prst
Treći prst je najveći. Podsjeća nas na naše vođe, naše vladajuće, one koji imaju ovlasti,ali isto tako i za svećenike te vodstvo crkve. Njima je potrebno Božje vodstvo.

Prstenjak
Slijedeći prst je prstenjak.Svaki glazbenik koji svira klavir nam može reći da je četvrti prst najslabiji. Iznenađujuće je, ali ovaj prst se pokazao najosjetljivijim. On nas podsjeća da molimo za nemoćne, bolesne i opterećene problemima. Potrebna im je tvoja molitva.

Mali prst
I na koncu, preostao nam je mali prst, najmanji od svih. Mali prst, morao bi te podsjetiti da moliš za sebe. Kad završiš s molitvom za prve četiri grupe, sagledat ćeš pravilnije svoje potrebe i bit ćeš pripravan učinkovitije moliti za sebe.

Amen

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo