Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

dopustimu1612Dragi moj brate i sestro moja draga, pišem ovo govoreći i tebi i sebi, Božić je tu, ti si možda u svome životu već izabrao uži, zanemarujući onaj širi put, a možda još to nisi učinio.

Što čekaš? Što te sprječava? Bojiš li se početi iznova, okrenuti list knjige svoga života? Možda si pokušao, pa počeo srljati i ne nalaziti izlaza i odustao. Željan si promjene, a nema je. 

Vrtiš se u krug, krećeš se slijepim ulicama i bojiš se izići. Bojiš se otići na početak. Gledaš svoju prošlost, daleke staze i putove koji su te doveli do ovdje. Bojiš se da ćeš opet pogriješiti. I onda ti On svojim dolaskom daruje novu priliku, upakirani dar namijenjen tebi. Sad je sve na tebi! Koliko ti to želiš i koliko hoćeš? On zna da si slabašan, ali te svaki dan ohrabruje. Za svaki dan, po jednom, u Bibliji ti kaže: „Ne boj se!“

U svojim rukama držiš niti svoga života, ti i On ih držite, ali ne boj se, On ih nikada neće uzeti i samostalno upravljati kako želi. Dao ti je slobodu, ali ti njemu moraš zauzvrat zahvaliti, a kako ćeš to učiniti? Svaku pruženu priliku ugrabiti i iskoristit, za sebe, za druge. Na taj način On niti hvata nečujno i pokazuje ti da je tu. Vjerujem da ga nekad i ne čuješ, a želiš, jako želiš. U buci ovoga svijeta ne čuješ Onoga koji dolazi, dolazi radi tebe, radi mene, radi nas. Danas kada netko želi nešto kazati, kad se želi prikazati masi radi velike reklame, promocije, plakate, piše po internetu itd. On tako ne izlaže svoju riječ, ne nosi je na dlanu svima. On dolazi tiho i nečujno, onima koji Ga takvoga traže. Zato pripremi svoje uho i srce da čuješ ono što ti govori, da ga prepoznaš u sitnicama oko sebe i da Njegova Riječ i Njegov dolazak u tebi probude promjenu, koju tako nestrpljivo čekaš. Dopusti Mu da uđe u tvoj život, jer je On i Put i Početak svega!

 Mali glasnik velikoga Kralja

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo