Citat tjedna

"I sve što zaištete u molitvi vjerujući, primit ćete."

Mt 21,22

gs1511
U srijedu, 14. studenog u predvorju bazilike Navještenja u Nazaretu postavljen je i otkriven reljef Gospe Ramske/ Sinjske.

Reljef je postavljen na inicijativu sinjskih franjevaca, a posebno fra Mira Modrića, koji često vodi hodočasnike kroz Svetu Zemlju.
Reljef je rad akademskoga kipara Kuzme Kovačića. Na svečanom otkrivanju reljefa bili su prisutni hodočasnici iz Sinja, Rame i nekoliko fratara te predstavnici Kustodije Svete Zemlje, bazilike Navještenja, Svetišta Gospe Sinjske, Provincije Presvetog Otkupitelja i predstavnik Splitsko- makarske nadbiskupije. Prisutan je bio i fra Andrija Jozić, gvardijan franjevačkoga samostana na Šćitu te predstavnik Provincije Bosne Srebrene, fra Nikica Vujica. Sveto misno slavlje predvodio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež.
Ovim činom hrvatski je narod dobio još jedno mjesto na kojem će zastajati vjernici cijeloga svijeta te upravljati svoje molitve nebeskoj Majici, koju naš narod štuje pod nazivom Čudotvorna Gospa Ramska/ Sinjska. Reljef je postao dio perivoja marijanskih reljefa i mozaika, koji krase mjesto na kojem je anđeo Gabriel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da će začeti i roditi Sina djelovanjem Duha Svetoga.

Frama

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo