Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

nt1411

Jeruzalemski mučeniče, sveti Nikola, još se u ranoj mladosti nisi obazirao na bogatstvo i raskoš ovoga svijeta, nego si izabrao život žrtve i siromaštva u Redu svetoga Franje Asiškog.

Molim te, isprosi mi od Boga milost da po tvome primjeru uredim svoj život, te strpljivo podnoseći nevolje i križeve života, dođem u Kraljevstvo nebesko. 

Ponose našeg naroda, sveti Nikola, svojom si apostolskom riječju utvrđivao u vjeri pravovjerne, tješio klonule, hrabrio malodušne, obraćao zalutale, osobito u Bosni, u kojoj si djelovao kao Kristov vjerovjesnik. 

Molim te, isprosi mi milost da i ja riječju privodim svoje bližnje Bogu, posebno one koji su se od njega odmetnuli.

Sveti Nikola, uzore savršene ljubavi, potaknut žarkom ljubavlju prema Bogu, pokušao si s trojicom svojih drugova u Svetoj zemlji obratiti na Kristovu vjeru one koji u Krista ne vjeruju, ali vas oni staviše na muke i usmrtiše.

Molim te, isprosi mi milost da i ja budem spreman, i uz najveće poteškoće, odvraćati bližnjega od zla i poticati ga na dobro te i svoj život žrtvovati za vjeru.


Amen.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo