Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Val18
Što je ljubav? Riječ, misao, osjećaj, nešto više od toga? Razmišljaš li ikada o tome?

Reći ću ti da je ljubav puno više, ta samo jedna riječ, riječ ljubav, ima neopisivo veliko značenje. Ona igra vodeću ulogu kroz naše postojanje, rast i razvoj. Ljubav je zvijezda pratilja, koja daje sjaj i smisao našemu životu. Ljubav je dobrostiva, puna nade i razumijevanja. Ona se ne hvasta, ona je spontana i trajna. U nas ulijeva povjerenje u bližnjega, uči nas praštanju. Ljubav je puna milosti i solidarnosti. Znaš li ti zašto baš ljubav igra vodeću ulogu u tvome životu? Reći ću ti ja... Iz nje proizilazi svaki drugi osjećaj, ona otvara vrata drugim vrijednostima i potiče nas da ih upotpunimo u naš život.

Ljubav je dar od Boga, koji je usađen u sve nas s našim rođenjem. Postoji samo jedna velika razlika između svih nas. Naime, riječ je o primjenjivanju toga dara. Iako ljubav u nama postoji, ne širimo je svi, ne dijelimo i ne živimo ljubav. A ljubav treba živjeti. Jedni ju ne prepoznaju, drugi ne vide njen pravi smisao ili ne žele da vide moć koju ona posjeduje. A tako je lijepo voljeti i biti voljen, znaš li? Osjećati da si poseban, drugačiji, voljen. Davati sebe za drugoga. Bezuvjetno, neprestano i s ljubavlju. Biti na raspolaganju za druge, za ljude u potrebi i za one koji trenutno pomoć ne trebaju. To je ljubav, davanje i žrtva za bližnjega svoga unatoč svim preprekama i problemima. Ljubav je hrabrost jer zahtijeva našu odvažnost, da budemo u stanju prijeći preko loših stvari i oprostiti. Kada oprostimo postajemo slobodni, naše srce je slobodno i spremno da voli i da bude voljeno. Zato je važno oprostiti i nastaviti živjeti. Živjeti u ljubavi. Živjeti u predanju, u sopstvenom miru i blagostanju, sa sobom i drugima. Zato, oprosti već danas, oprosti već sada. Pronađi unutarnji mir koji je potreban tvojoj duši i tvome tijelu, i vjeruj mi da se nećeš pokajati!

Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo