Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

viber image 2019 11 24 21 47 42 1U nedjelju, 24.11.2019.godine na pučkoj misi u 11.sati u crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Tuzli bilo je posebno lijepo i svečano.  Razlog ovoga slavlja je taj što je 11 članova ovog mjesnog bratstva obećalo da će živjeti Evanđelje po primjeru svetoga Franje Asiškoga.
 
 Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, duhovni asistent Bosanskog bratstva OFS-a „Kraljica Katarina“ u koncelebraciji sa fra Franjom Barabanom, mjesnim duhovnim asistentom OFS-a i Frame. U nadahnutoj propovijedi fra Davor je pozvao sve vjernike, a posebno članove OFS-a da hrabro i dosljedno slijede Krista Kralja, kralja koji je bio ponizna i krotka srca i nije tražio da mu služe, nego je došao služiti svim ljudima. 
 
Osmero braće i sestara je dalo svoje privremene zavjete na godinu dana: - Ljuba Matanović, Tanja Ljubas, Ljiljana Murgić, Damir Murgić, Marica Petrović, Ljiljana Pranjić, Sara Babić i Ana Pavić. Svoje  trajne – doživotne zavjete dalo je troje članova ovoga bratstva: - Marica Franjić, Zlatko Špoljarević i Mladen Bosankić. Njihove zavjete je primio Marijan Begić, područni ministar Bosanskog bratstva OFS-a, a u ime Crkve potvrdio ih je fra Davor. Za ovaj svečani čin mjesno bratstvo OFS-a Tuzla i svi župljani pripremali su se trodnevnom duhovnom obnovom koju je vodio fra Miro Jelečević, profesor Franjevačke teologije iz Sarajeva. Cijeli obred bio je prožet radošću i osjećajem bratskog zajedništva.
 
Nakon gozbe za stolom Kristovim, okupili smo se u prostoriji samostana na zajedničkom ručku. Uz obilnu trpezu koju su pripremili naši vrijedni domaćini, još jednom smo čestitali svoj zavjetovanoj braći i sestrama i zadržali se u bratskom druženju. Hvala svim fratrima samostana Tuzla na iskazanom gostoprimstvu, a osobitu zahvalnost dugujemo fra Franji Barabanu i gvardijanu fra Željku Nikoliću.
 
 Zavjetovanoj braći i sestrama, kao i svim ostalim članovima mjesnog bratstva OFS-a u Tuzli želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnost na njihovom životnom putu.
 
Hvala dragom Bogu na ovom zaista prekrasnom danu! Neka ovo mjesno bratstvo raste i jača iz dana u dan i neka njegovi članovi budu istinski nasljedovatelji svetoga Franje!
 
Marijan Begić, OFS
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo