Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

P1090859Članovi Franjevačkog reda i članovi župne zajednice u župi Tolisa su i ove, 2019. godine, svečano proslavili blagdan sv. Franje zahvaljujući Gospodinu što nama, kao i Franji dariva braću.

Mnogi su se članovi molitvama devetnice i trodnevnice na čast sv. Franji pripremali za proslavu svetkovine Asiškoga siromaha. Posebno bijaše svečano na sv. Misi uočnici koju je s braćom svećenicima i vjernim Božjim narodom molio gvardijan fra Mario Jurić. U svojoj nadahnutoj i poučnoj propovijedi, pored ostalog, reče, kako je svaki susret sv. Franje s Bogom i čovjekom, i svaki naš susret s Franjom i bratom čovjekom poseban. Jedan od posebnih susreta je i kada sv. Franjo ljubi brata gubavca, čovjeka obilježena i izopćena iz društva, živog mrtvaca koji hoda zemljom. Prihvaćamo i ljubimo li braću gubavce? Kako živimo franjevačku duhovnost i karizmu? Možemo li kao Franjo reći: dobro mi došla, sestrice smrti!? Nadajući se i vjerujući u susret s dobrim Ocem nebeskim u vječnoj Domovini slavili smo Obred preminuća serafskoga sveca. Svaki put nas iznova dotiče međusobna Kristova i Franjina ljubav, i Božja ljubav prema nama. Na Raščici se još jednom dodiruju Božje i ljudske ceste u jedan Put koji je Istina i Život.

4. listopada 2019. godine, na sam blagdan Utemeljitelja, svečanu je večernju sv. Misu molio duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a fra Perica Martinović, koji pored ostalog reče da je Franjo svetac za sve ljude i sva vremena, sjetio se godišnjice našeg hodočašća stopama sv. Franje u Asiz i Padovu.

P1090837

Pred župnom i samostanskom zajednicom prema Obredniku OFS-a zavjetovane su tri sestre i svi su članovi bratstva obnovili svoje zavjete; u ime Crkve zavjete sestara i obnovu zavjeta svih članova prima duhovni asistent fra Perica Martinović, a u ime OFS-a služiteljica mjesnog bratstva OFS-a Ljerka Mikić. Misno slavlje je pjevanjem uveličao zbor Mirjam pod ravnanjem časne sestre Kate Mlakić. Posebno nas veseli nazočnost framaša i članova mjesnog bratstva OFS-a župe Domaljevac koji s nama umnažajući dijele ljepotu franjevačke jednostavnosti. Posavska katedrala puna ljudske zahvalnosti i Božjeg blagoslova. Poslije stola Gospodnjeg slijedi okrepa brata magarca; bratski agape za ljude dobre volje, franjevačka obitelj u jedinstvu različitosti. Molitvama zahvalnosti i dobrim djelima, ponizno se klanjajući, blagoslivljamo Gospodina koji nam, kao i Franji dariva da je život Pjesma brata Sunca.


Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo