Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20190504 143730Dio članova mjesnog bratstva OFS-a župe Tolisa i dio članova mjesnog bratstva OFS-a župe Domaljevac u samostanskoj dvorani na Raščici 4. svibnja 2019. na bratskom susretu u franjevačkoj jednostavnosti i zahvalnosti proslavljaju Uskrs zajedno s duhovnim asistentom fra Pericom Martinovićem.

Na žalost, duhovni asistent OFS-a župe Domaljevac fra Blaž Marković bijaše spriječen s nama umnažati radost bratskog susreta. Zahvaljujemo Bogu na toplini Njegove svjetlosti i ljubavi koja grije naše duše i srca i što pravolinijski piše po našim krivim crtama. U Uskrslom i Proslavljenom Gospodinu vidimo tragove Raspetog Krista, naši križevi u podnožju Kristova križa, svi u Svjetlu Uskrsa. S ljubavlju umnažajući blagoslove Uskrsa širimo krugove dobrote, naše sebedarje donosi mir. Posebno nas raduje nazočnost gvardijana fra Maria Jurića kojemu zahvaljujemo na djelotvornoj vjeri, nadi, ljubavi, što je radosni i vjerni svjedok Radosne vijesti.

Bogu hvala što nam Gospodin dariva braću, članovi smo Franjevačke obitelji koja slijedi Isusa stopama sv. Franje Asiškoga. Zahvalna Gospodinu Bogu, Majci Mariji i sv. Franji naša draga i ljubljena sestra Anka Živković iz Donje Mahale, zajedno sa svima nama je svečano obilježila 60 godina pripadnosti Franjevačkom svjetovnom redu. U OFS je primljena 23. travnja 1959. godine; tada u mjesno bratstvo OFS-a župe Tolisa bijaše primljeno 148 osoba, a duhovni je asistent fra Vitomir Vozetić. U to vrijeme primljeni članovi sada su u zlatnim godinama života s obje strane modre rijeke, svi koji mogu dolaze na susrete, a među njima su i današnje slavljenice Anka, Dragica, Ruža i Ana koje s nama podijeliše ljepotu i svetost franjevačkog poziva, jer trećoredci su redovnici u svijetu koji nam je samostan. Zajedno s njima i moja je molitva zahvalnosti Bogu na posebno blagoslovljenih 30 godina moje pripadnosti OFS-u i što je svima nama život Pjesma brata Sunca. Sretni i zahvalni, ponizno se klanjajući Bogu, blagoslivljajući i slaveći kao Franjo, zanosno kličemo: Bog moj i sve moje! Zahvaljujući Gospodinu Bogu za sve darovane milosti, duhovne asistente, posebno sadašnjega duhovnog asistenta fra Pericu Martinovića, braću i sestre, članove naših obitelji i sve članove Franjevačke obitelji molimo Gospodara žetve da pošalje radnika u svoju žetvu, da zagovorom Asiških siromaha prati i čuva naše obitelj i našu domovinu, da svi zajedno, veliki u malenosti služenja i ljepoti jednostavnosti, obnavljamo lice zemlje.

Ljerka Mikić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo