NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Služite Gospodinu u veselju!

Nc27219

U prostorijama Franjevačkog samostana u Visokom, od 22. do 24. 2. 2019. održan je Nacionalni seminar trajne formacije Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a). Pod geslom „Služite Gospodinu u veselju“ na seminaru je sudjelovalo šezdesetak članova Franjevačkog svjetovnog reda iz cijele Bosne i Hercegovine.

Seminar je započeo molitvom krunice i slavljenjem svete mise koju je predslavio fra Dane Karačić, nacionalni duhovni asistent OFS-a BiH uz koncelebraciju fra Franje Radmana, gvardijana samostana u Visokom i fra Zvonke Miličića, ravnatelja Gimnazije. Potom je program nastavljen pozdravima nacionalnog doministra b. Ivana Šekelje i fra Dane Karačića, nacionalnog duhovnog asistenta OFS-a BiH, te upoznavanjem sudionika seminara. Prvi dan seminara je završio molitvom Večernje i klanjanjem pred Presvetim.

nc27219a

Subota je bila dan predviđen za predavanja. U jutarnjem dijelu programa nakon molitve, predavanje je imao fra Dane Karačić koji je iznio kratku povijest papa u XX. stoljeću i njihov značaj za povijest Crkve pa samim tim i za Franjevački svjetovni red, a također se osvrnuo na važnost Franjevačkog svjetovnog reda u Crkvi.

Poslijepodne je predavanje imao fra Josip Ikić na temu Božanskog milosrđa, te je iznio važnost molitve Božanskom milosrđu i važnosti svete Ispovijedi.

Svim učesnicima je pružena mogućnost postavljanja pitanja i diskusije. Nakon predavanja je bila prigoda za svetu ispovijed, molitva krunice i sveta misa, koju su i ovaj put slavili fra Dane, fra Franjo i fra Zvonko. Ministrirali su sjemeništarci iz Visokog.

U večernjem dijelu programa je bila promocija knjige „Trećari- dar Neba“ autora fra Dane Karačića, gdje se sam fra Dane osvrnuo na sadržaj knjige, razlog zbog kojeg je knjiga nastala, i kakvu poruku je želio uputiti pišući knjigu, a potom su pročitana dva ulomka iz knjige.

Dan smo završili molitvom Večernje.

nc27219b

U nedjeljnom dijelu programa bila su svjedočanstva sudionika seminara. U slobodnom razgovoru braća i sestre su iznosili svoja životna iskustva, probleme i dileme. Zanimljivo svjedočanstvo je imala s. Vesna Baner iz Bugojna koja je svjedočila svoj put obraćenja i ljubavi prema franjevaštvu. Fra Dane je neka od svjedočanstava komentirao ali i dao neka pojašnjenja i upute. Na kraju radnog dijela obratio nam se i fra Ivan Nuić, profesor Gimnazije, govoreći posebno o važnosti službe čitača, te potakao članove OFS-a da budu vjerodostojni navjestitelji Riječi.

Seminar je završen u samostanskoj crkvi sv. Bonaventure slavljem sv. mise zahvalnice koju je predslavio fra Ivan Nuić, uz koncelebraciju fra Dane Karačića.

Nadamo se  da će zajedništvo i iskustvo koje su stekli sudionike seminara učvrstiti u vjeri, te da će im pomoći da nastave franjevačko poslanje u svojim bratstvima i obiteljima.

I ovaj put srdačno zahvaljujemo svim fratrima i časnim sestrama samostana u Visokom na iskazanom gostoprimstvu i franjevačkom zajedništvu. Bog vas blagoslovio!

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg
Marijan Begić, OFS Bistrik - Sarajevo

KALENDAR DOGAĐAJA

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17