NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Obred primanja i zavjetovanja u Novom Travniku

ofsnt412

U subotu, 1. prosinca 2018.godine, u župi Presvetoga Trojstva u Novom Travniku je bilo zaista svečano.

Pod večernjom svetom misom koju je predslavio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene u koncelebraciji sa don Antom Ledićem, župnikom u Novom Travniku, inače zavjetovanim članom OFS-a, obavljen je obred primanja u Franjevački svjetovni red – OFS i obred zavjetovanja Evanđeoskog života.

Poslije propovijedi u kojoj je fra Domagoj govorio o vrijednosti i prednostima života u zajednici, s posebnim osvrtom na zajednice – bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, pristupilo se obredima primanja i zavjetovanja.

Nakon što su se u prethodnoj godini upoznavali sa životom svetoga Franje, svete Klare i poslanjem svjetovnih franjevaca 5 sestara se odlučilo stupiti u Franjevački svjetovni red. To su: Žana Ljubas, Rajna Džepina, Dragica Vranješ, Blaženka Žigić i Gordana Glavaš.


Potom smo pristupili obredu zavjetovanja, tj. obećanja Evanđeoskog života. Brat Luka Ilinković dao je svoje prve zavjete - na godinu dana. Nakon njega 7 braće i sestara dalo je trajne zavjete i obećalo da će sve dane svoga života živjeti Evanđelje po primjeru svetoga oca Franje. To su: Blažan Zeko, Marija Zeko, Anđelka Ćorić, Stojanka Ćorić, Olgica Marin, Verica Rajić i Manda Sučić.


Obrede je sukladno Pravilu predvodio područni ministar OFS-a Marijan Begić, a u ime Crkve i Reda potvrdio i blagoslovio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene.

viber image 4

Sva braća i sestre su kao uspomenu na ovaj dan dobili znak tau. Novoprimljeni članovi su također dobili Pravilo i Generalne Konstitucije OFS-a, a svima koji su dali trajne zavjete sestre klarise iz Brestovskog su poklonile franjevački pojas, na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo. Također se zahvaljujemo i braći i sestrama trećoredcima iz Nove Bile, koji su došli skupa s nama slaviti svetu misu, iskazati bratsko zajedništvo i uveličati ovo slavlje.

Zahvalni Gospodinu na ovoj velikoj milosti, nakon gozbe za stolom Gospodnjim okupili smo se u prostorijama župnog doma na druženju i čašici razgovora. Bogu dragom hvala, ovo mjesno bratstvo OFS-a ne samo da živi, nego se dalje razvija i raste. Svoj novoprimljenoj i zavjetovanoj braći i sestrama želimo obilje Božjeg blagoslova, te mir i ustrajnost u življenju Evanđelja po primjeru svetoga Franje.

Marijan Begić

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2020
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17