NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Toliški FSR slavi 130. rođendan

fsr1Godine 1888. na spomendan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice trećeg franjevačkog reda, u Tolisi je utemeljeno najbrojnije mjesno bratstvo FSR-a u Provinciji Bosna Srebrena.

Mjesna ministra je Ljerka Mikić, a duhovni asistent je fra Perica Martinović. Mjesno bratstvo ujedinjuje molitvu i dobra djela u jedno te sudjeluje u životu župe Tolisa svjedočeći Božju ljubav po primjeru sv. Franje Asiškoga. Rado se uključuju u razne pobožnosti i humanitarne akcije, svoje prihode skupljaju i za daleku Afriku.
„Mjesno bratstvo ima neprekinut kontinuitet rada od svoga osnutka do danas, pa je zahvaljujući tome najstarije mjesto bratstvo u Provincij Bosni Srebrenoj. Mnoge je godine, kao i danas, najbrojnije mjesno bratstvo koje pripada bosanskom bratstvu OFS-a kraljice Katarine, jedno je od najaktivnijih bratstava OFS-a u Provinciji, u kojem je kroz cijelo brijeme dobra bratska suradnja Prvog i Trećeg reda koji zajedno, u jedinstvu različitosti radosno svjedoče Radosnu vijest“, rekla je Ljerka Mikić koja je Bogu zahvalna na obilju Božjega blagoslova, dobrim djelima, bratskim susretima itd...
Ljerka se posebno zahvalila duhovnom asistentu fra Perici Martinoviću, duhovniku fra Marinku Pejiću, samostanskoj zajednici na čelu s gvardijanom fra Mariom Jurićem te cijeloj župnoj zajednici i njihovim obiteljima.
Toliška zajednica FSR-a nedavno je hodočašćem u Asiz i Padovu proslavila svoj 130. Rođendan. O tom hodočašću Ljerka je kazala:
„U okviru proslave obilježavanja 130 godina neprekinutog djelovanja hodočastili smo stopama Sv. Franje u Asiz i Padovu od 22. do 27. rujna ove godine u pratnji fra Perice Martinovića i fra Marinka Pejića koji bijaše srce hodočašća. U našim su molitvama zahvalnosti, mislima, srcu i sjećanjima bili svi čija su imena upisana u Božje Srce i u Božji Dlan, sestre i braća s obje strane modre rijeke kojima Gospodin, kao i nama, po zagovoru Franje, Klare, Elizabete i Ante dariva mir i dobro. Na Putu Istine i Života primjer nam je i uzor, pored mnogi dobrih, svetih osoba, i Sv. Elizabeta, žena, majka i trećoredica koja nas svojim zagovorom hrabri i potiče vjerno u poniznosti živjeti zapovijedi ljubavi. Veliki u malenosti služenja i ljepoti franjevačke jednostavnosti mijenjamo sebe mijenjajući svijet u duhu Franjinih riječi: ꞌBog moj i sve moje!ꞌ

Frama

KALENDAR DOGAĐAJA

Srpanj 2020
N P U S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17