NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Bez ljubavi mogu se sijeći drva, praviti cigle, kovati željezo. Ali bez ljubavi se ne može približiti čovjeku!"

Lav Nikolajevič Tolstoj

Ljubav dariva Mir

41118

Vjerujem da su naši pokojnici zahvaljujući Božjem milosrđu u trenutku preminuća kao sv. Franjo klicali: dobro mi došla sestrice smrti!

Nadam se, molim i želim da i mi jednoga dana s Isusom, Marijom i Josipom, prolazeći kroz uska vrata uđemo u Očev dom. Dotad, blagoslivljani Božjom ljubavlju hodočasteći dolinom suza u zagrljaju braće ljudi i života, i praćeni sestricom smrti čiju sjenu razbija vječna Svjetlost, idemo u nebeski Jeruzalem. Na putu u vječnu Domovinu prate nas molitve građana Neba, a mi svojim molitvama zahvalnosti, djelotvornom vjerom, nadom i ljubavlju pratimo hodočasničku i trpeću Crkvu s kojom zajedno idemo Putem Istine i Života u Raj.
Gospodin nas je stvorio za sebe i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Bogu, kaže sv. Augustin. Dopuštamo li Bogu naći svoj mir u nama? Prihvaćamo li braću koju nam dariva Gospodin? Dopuštamo li čovjeku biti čovjek? Jesmo li jedni drugima blagoslov, dar? Živimo li vjeru koju ispovijedamo u Vjerovanju? Je li Evanđelje Pravilo našeg života? Franjo je radosni svjedok Radosne vijesti. Njemu i svima koji preminuše u Gospodinu, Bog dariva vječni mir. Grobovi su naših pokojnika sveta mjesta koja nas potiču i hrabre u produhovljenoj pobožnosti koja osvaja ljude za Krista blagoslivljajući Stvoritelja u svim Božjim stvorenjima. Naš je život kao život majke prirode: rađanje, cvjetanje, darivanje plodova i umiranje za novo Rađanje; idemo iz vječnosti u Vječnost. Uzdignuće Križa u Nebo, svitanje Uskrsnog jutra, Dan bez noći. Otvorimo vrata i oči srca Raspetom i Uskrslom Kristu. Udomimo Ljubav koja nas želi udomiti. Budimo brat, sestra, prijatelj, svakom čovjeku i svemu stvorenom, živimo ljepotu franjevačke, kršćanske jednostavnosti.
Molitve zahvalnosti, sestre cvijeće i svijeće, blagoslov križa, susret neba i zemlje u Božjem zagrljaju, cjelovi Sreće. Glas Radosti u Tišini. Na grobu posebno mi drage osobe Gospodin smiješi se govoreći: nema smrti, Život vlada, Ljubav pobjeđuje. Raduj se, pjevaj i kliči, brate i prijatelju što je tvoj bližnji, a i ti ćeš, u naručju Oca nebeskog uživati vječni Mir! Riječ Gospodnja u hvalospjevu duše, Isus učvršćuje vjeru, snaži nadu, usavršava ljubav… Brat magarac odmara za novi početak bez kraja, pjesma anđela u pjesmi zvona, oči mog anđela u zrakama sunca, srce na putu spasenja… Isus, Franjo, anđeo i ja ponizno se klanjajući zahvalno blagoslivljamo Gospodina zbog svih dobročinstava koja nam dariva, zbog bliskosti i blizine Svjetlosti u svitanjima i sutonima naših putešestvija. Modrom rijekom i cvjetnim obalama osjećamo Božje dodire, naše misli i naši koraci uronjeni u Božju toplinu.
Lijepo je osjećati i širiti Ljubav koja dariva Mir povezujući nas s Bogom prema kojem ne idemo hodajući nego ljubeći Gospodina i služeći Bogu u braći ljudima. Primjer su nam i uzor braća i sestre koji počivaju u Gospodinu. Jedan je od mnogih i fra Miroslav Baotić, teško bolesni mladić s širokim osmijehom na licu, raspjevana srca i franjevačke, pjesničke duše, kojega nebeski Vrtlar kao najljepši cvijet, u 23.-oj godini života, godine Gospodnje 1970., ubire za rajski vrt; "najmanji od najmanjih, bijedni crvić" blagoslov svog života dariva za svećenike, sijače Riječi Vječne, i u trenutku preminuća s djetinjim pouzdanjem govori: "On me zove… Odlazim k Ocu!" Fra Miro je gorio ljubavlju prema Bogu, ljudima, svima i svemu stvorenome i braću je zapalio ljubavlju koja ljubi. Nije pričao o ljubavi, već je živio ljubav i radosno kao Franjo kliče: "Život je divna pjesma!" Dopuštajući Ljubavi učiti ga živjeti ljubav, fra Miro bijaše spreman na žrtvu, sebedarje. Njegovo je ime upisano u Božje srce i Božji dlan, u naše molitve i sjećanja. Gdje upisujemo svoja imena? S kim, gdje i kako gradimo svoje živote? Vječnost počinje ovdje i sada.
Kao Franjo hvalimo Gospodina po sestri tjelesnoj smrti koja u zagrljaju brata života postaje Život. Molimo Boga da veliki u malenosti služenja živimo zapovjedi ljubavi i ponizno se klanjajući radosno i vjerno hvalimo, slavimo, častimo i blagoslivljamo Gospodina i zajedno sa svima svetima uživamo vječni Mir.

Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2019
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17