NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

Obred primanja u OFS i obnova svečanih zavjeta u župi Nova Bila

nb121018a

10.10.2018.godine u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj bilo je dosita svečano i lijepo. Svaka misa je slavlje susreta s Gospodinom, a ovaj put smo bili posebno radosni i zahvalni, jer je nakon dužeg vremena oživljeno mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u ovoj župnoj zajednici.

Svečanu svetu misu u 18 sati predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent bosanskog bratstva OFS-a, a koncelebrirali su fra Slavko Petrušić, župnik  i fra Pero Vrebac, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a.

Nb121018b

U svojoj propovijedi fra Domagoj je govorio o franjevačkom duhu i karizmi i svakodnevnom svjedočenju tog duha. Osvrnuo se na tri važna trenutka iz Franjinog  života – susret s gubavcem, susret s papom Inocentom  II i sa sultanom Al-Kamilom u sred križarske vojne. Svaki taj događaj govori nam jako puno. Uči nas kako se trebamo ponašati prema onima koje možda preziremo i koji su slabiji od nas, kako se ponašati prema onima koji imaju moć i autoritet i kako se ponašati prema drugima i drugačijima. Ako iskreno prihvatimo Krista i pažljivo ga slušamo, onda ništa nije nemoguće i teško. Sve ljude treba poštovati kao Božja stvorenja, svoju braću i sestre. Nikoga ne mrziti, iskreno razgovarati a ne glumatati, druge i drugačije poštovati u različitosti i svojim životom svjedočiti sveto Evanđelje.

Nb121018c

Nakon ovih poticajnih riječi uslijedio je sam obred primanja. Brat Marijan Begić, područni ministar bosanskog bratstva OFS-a „Kraljica Katarina“ primio je u Franjevački svjetovni red 17 novih članova, a to je u ime Crkve i Reda to potvrdio i blagoslovio fra Domagoj Šimić.

Potom smo pristupili obredu obnove svečanih-trajnih zavjeta. Tri sestre i jedan brat obnovili su svoje trajne zavjete. Zamolili su oproštenje za sve eventualne propuste i slabosti počinjene protiv obećanja evanđeoskog života i protiv Pravila, te zatražili od Gospodina milost kako bi mogli živjeti Evanđelje po primjeru svetoga Franje sve do završetka svojih dana.

Nb121018d

Nakon svete mise bratsko druženje smo nastavili u župnoj dvorani. Bio je to zaista iskren i bratski razgovor, dosta pitanja i savjeta kako još više unaprijediti rad ovog mjesnog bratstva. Poticajne riječi i korisne savjete uputili su fra Domagoj, fra Pero, fra Slavko i brat Marijan.

Hvala dragom Bogu na ovom prekrasnom danu i daru susreta! Hvala fra Peri na neumornom radu sa trećoredcima ove župe i hvala fra Slavku na potpori. Svoj braći i sestrama ovog mjesnog bratstva čestitamo i molimo Gospodina da ih na njihovom putu prati svojim blagoslovom.

Marijan Begić

KALENDAR DOGAĐAJA

Listopad 2019
N P U S Č P S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17