Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Ilbar20918a

Dragi braćo i sestre, 23.09.2018.godine u Rami – preciznije u samostanu i Kući mira na Šćitu, održaće se jedan zaista lijep događaj – obilježit će se 76 godina života i 46 godina misionarskog djelovanja fra Ilije Barišića, franjevca misionara rodom iz ramskog kraja.

Mjesno bratstvo OFS Rama-Šćit je organizator ovog događaja, a poziv na sudjelovanje i na bratsko druženje svima nama je uputio brat Ivan Šekelja, doministar Nacionalnog vijeća OFS BiH i član mjesnog bratstva OFS Rama-Šćit.

Svi zainteresirani bi trebali u Šćit doći najkasnije do 10:30 sati kako bi u 11:00 zajedno mogli slaviti svetu misu. Nakon svete mise bila bi prigoda obići sve sadržaje u samostanskom prostoru, a oko 13 sati bi počela projekcija filma o fra Iliji. Po završetku filma slijedi kulturno-umjetnički program, zakuska i prigoda za druženje sa fra Ilijom. Povratak kućama je planiran u poslijepodnevnim satima.

Moj prijedlog mjesnim bratstvima OFS-a je da na put u Ramu pozovu i simatizere OFS-a i sve ostale zainteresirane župljane, a da se obližnja bratstva organiziraju i skupa dođu, kako bi smanjili troškove prijevoza.


Sve vas srdačno pozdravljam i radujem se našem susretu u Rami!

Marijan Begić,
područni ministar Bosanskog bratstva OFS
'Kraljica Katarina'

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo