NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Bez ljubavi mogu se sijeći drva, praviti cigle, kovati željezo. Ali bez ljubavi se ne može približiti čovjeku!"

Lav Nikolajevič Tolstoj

Blagoslov poniznosti

molitva20718

Hvala Bogu što s Gospodinom živim poniznost kao Marija koja me na Putu Istine i Života neprestano hrabri nježno govoreći: učini sve što ti Isus kaže.

Isus govori: slijedi me!!! I slijedim Učitelja kao Franjo prelazeći iz Evanđelja u život i iz života u Evanđelje. Trubadur sam Glasnika velikog Kralja, Gospodin mi dariva braću i prijatelje; Gospodin mi je Brat i Prijatelj koji me uči i potiče živjeti u svijetu, a ne od svijeta. Svijet je moj samostan u koji sam pozvan i poslan radosno svjedočiti Radosnu vijest. Zahvaljujem Bogu što je moj život Pjesma brata Sunca.   
Znam, predaleko sam od Franjine ljubavi prema Isusu, ali me Isus ljubi kao i Franju. Tu je Franjina i moja jednakost: Božja ljubav prema dvojici bijednih crvića, slugu nedostojnih koji žarko žele živjeti i žive u milosti dobrog Gospodara. Franjo i ja prijateljski govorimo jedan drugom: moj ljubljeni brate, ponizno se klanjajući radujemo se, zahvaljujemo, častimo, slavimo i blagoslivljamo Gospodina; molimo i radimo. Ne bojimo se: nikada nismo sami i usamljeni, s nama je Bog koji nam vraća čisto srce i obnavlja postojan duh; vječni smo zaljubljenici u Ljubav. Naše su ruke u Isusovoj ruci, naše sjene u Božjoj svjetlosti; idemo u Dom Gospodnji vraćajući se franjevačkim izvorima i krećući ispočetka nastavljamo dalje. Marija s nama plete vijence sv. Krunice i dobrih djela.
Isus, Franjo i ja živimo početke koji neprekidno traju: svaki je dan novi početak. Gospodin uvijek strpljiv, nježan, pun ljubavi, Franjo i ja braća vukovi i gubavci koji traže Dobro ispunjeno Mirom. Marija nas uči kako biti velik u malenosti služenja. Franjo podsjeća na dana obećanja, jer: velike smo stvari obećali, a veće su obećane nama. Moje i tvoje Pravilo i život brate i sestro, kao svjetovnog franjevca jest ovo: opsluživati evanđelje, Gospodina našega Isusa Krista, slijedeći primjer sv. Franje Asiškoga koji je Krista učinio nadahniteljem i središtem svoga života s Bogom i s ljudima. Krist, dar Očeve ljubavi, put je koji nas vodi k Ocu, istina u koju nas uvodi Duh Sveti i život kojega nam je On došao dati u izobilju. Bog je vjeran svojim obećanjima. Jesmo li vjerni Bogu, sebi i braći ljudima. Jesmo li nositelji mira u obitelji, bratstvu i društvu? Stvaramo li uvjete dostojne života svakog čovjeka i promičemo li slobodu svakog naroda? Svjedočimo li u obitelji, bratstvu, Crkvi i društvu kršćansku ljubav i franjevački poziv? Živimo li molitvu Oče naša?
 Hvala Ti, Bože, što je moj život s Tobom i u Tebi. S Tobom sam jak u svojoj slabosti, i snažan u malaksalosti brata magarca i sestre duše koja žudi za Tobom, Kralju moj! Misli mi, korake i želje upravljaš stazama pravim radi imena svojega i mene, svoga ljubljenog sina čiju čašu prelijevaš milosti svojom, dobri moj Oče nebeski! Franjo se sa mnom raduje, veseli, pjeva i pleše od sreće jer meni i tebi, kao i njemu Gospodin dariva svaki dan sve više gledati djela Božje ljubavi koja osvajaju svijet. Hvala Ti, Bože, na dobrim ljudima i velikim djelima!
Želim i pokušavam, uz pomoć Marije i Franje, biti dobar čovjek koji čini mala velika djela, jer sitnice znače život i sreću. Sretan sam i beskrajno zahvalan anđelima, građanima Neba i hodočasnicima zemlje kada pobjeđujem samog sebe u navikama i navezanostima koje otežavaju hodočašće suznom dolinom. Braća vrijeme, oblak, zrak, oganj i ja blagoslivljamo  Gospodina zahvalno se klanjajući Stvoritelju svega svijeta na Izvoru vode žive koja gasi žeđ učeći nas poniznosti, kao Marija.
Zahvaljujem Ti, Bože, na Mariji koja me vodi k Tebi. Proničeš me svega i poznaješ, i opet, ljubiš; Tvoje sam milje, Gospodine, i Majčin predragi sin kojega blagoslivlja beskrajem svoje ljubavi! Hvala Ti, Bože, što sam sretan sa sretnima i tužan s tužnima, i što pravolinijski pišeš po krivim crtama. Gospodine! Blagoslovljen sam čovjek ispunjen Božjom ljubavlju koju srcem i dušom svjedočim braći ljudima zajedno sa svim Tvojim stvorenjima.
Brate, sestro! Umnažam s tobom radost tvoje i svoje radosti, sreće, zahvalnosti Bogu i braći ljudima. Ako mi šutimo o Božjoj ljubavi, cvijet će, ribe, kamen… govoriti i govore: divan si i veličanstven Gospodine Bože! Čujem hvalospjeve svih Gospodnjih stvorenja i svega stvorenoga Stvoritelju: u zboru molitve zahvalnosti glas našeg srca i hvalospjev duše.
Duša mi s Marijom Veliča Gospodina u običnosti svakidašnjice darivane blagoslovima poniznosti i skromnosti koje otvaraju oči vjere, nade i ljubavi gradeći zdence života koji ide stopama Isusa i Franje. U Božjoj bliskosti i blizini živimo zapovijedi ljubavi čineći dobro i šireći mir. Hvala Ti, Gospodine Bože, na blagoslovu darivanja života Životu!

Ljerka Mikić           
     

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2019
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17